Recensie: De Google Code | Henk van Ess

De Google CodeDe Google Code, geschreven door onderzoekjournalist en internettrainer/consultant Henk van Ess, legt in zeer duidelijke taal uit hoe je beter kunt zoeken met Google. Hoewel ik er in het begin wat sceptisch tegenoverstond, ik dacht namelijk dat ik al goed en snel kon zoeken, heeft dit boek mij toch interessante inzichten gegeven.
Naam boek: De Google Code
Auteur: Henk van Ess
ISBN: 978-90-4301-908-8
Uitgeverij: Pearson
Aantal pagina's: 136
Leesbaarheid: Zeer vlot
Rapportcijfer volgens Karel: 8,5
Prijs: 14,95 euro
Waar bestellen: Managementboek

Samenvatting De Google Code

Het boek bestaat uit vier hoofdstukken: "de inleiding", "De Google Code", "Google geheimen" en "Gereedschapskist voor de Google Code".

De inleiding

Dit gedeelte is vooral bedoeld om mensen over de streep te trekken om het boek te kopen. Hierin laat Henk enkele voorbeelden zien waar de Google Code van pas zou kunnen komen.

De Google code

In het hoofdstuk "De Google Code" doet Henk zijn theorie uit de doeken, iets wat voor mij een echte eye-opener was. De strekking van zijn theorie is dat je geen vraag moet stellen maar het antwoord moet voorspellen. Klinkt misschien wat "moeilijk", maar na dit hoofdstuk weet je wat hiermee wordt bedoeld en zul je al snel het aha-gevoel ervaren.

Google Geheimen

In dit hoofdstuk gaat de auteur even terug in de tijd en neemt je mee naar het ontstaan van Google, en de theorie daar achter. Voor mij persoonlijk werd hier niets nieuws verteld, maar het was wel erg leuk om nog eens te lezen.

Gereedschapskist voor de Google Code

In dit laatste hoofdstuk laat de auteur in mijn ogen het achterste van zijn tong zien. Hij bespreekt verschillende tools en codes die je kunt gebruiken om het zoeken binnen het internet (niet alleen op Google!) te vereenvoudigen en de kwaliteit van de zoekresultaten te maximaliseren. Dit hoofdstuk, samen met het hoofdstuk "De Google Code" hebben mijn absolute voorkeur en zorgen ervoor dat dit boek van mij een 8,5 krijgt!

Advies

Mijn advies is vrij eenvoudig. Wanneer je regelmatig gebruik maakt van Google (en met name internet marketeers, online ondernemers en journalisten) dan raad ik je aan het boek te bestellen. Het leert je binnen een paar uur hoe je sneller en slimmer kunt zoeken. Het resultaat is betrouwbaardere informatie vinden met minder tijd.
Bestellen doe je hier! (aff.)

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Ik heb het boek gekocht, ben helemaal geen boekenlezer maar mijn mening is dat de prijs-kwaliteitsverhouding goed is. En als ik een cijfer zou moeten geven is dit een 8.
  Echter ben ik meer geinteresseerd in boeken die mij informatie geven (Nederlands) over het goed ranken van een site, iets wat heel actueel is. Niet iets voor jou Karel?
  Items waar ik nog wel interesse heb om wijzer van te worden is:
  * What about linkbuilding, hoe moet je ECHT te werk gaat (samen met updats van je site), denk aan gerelateerde links, niet gerelateerd, hoge pr of juist niet.. wanneer wel en wanneer niet natuurlijk?
  * Hoe zit het met backlink updates
  * Wat zijn truukjes om een site wel snel hoog te laten komen en snel geindexeerd te krijgen (dit lukt mij inmiddels wel heel goed)
  * Wat is fout met intern linken..
  Ik zou zeggen schrijf een boek met al jouw informatie Karel, ben van mening dat je er een mooi bedrag mee kunt verdienen:P (natuurlijk ook leuk in dit gratis blog, maar toch.. dat is mijn mening)
  Groeten Peter,

  1. Dank voor je reactie Peter. Ik kan er nog niet teveel over zeggen, maar laten we het er op houden dat er iets dergelijks aan zit te komen :-). Het wordt geen boek overigens, maar heeft er wel iets mee te maken! Binnenkort meer hierover!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top