Google stap verder met spraak-naar-tekst

Ook Google werkt hard mee aan de verkiezingen in de VS. Vandaag hebben ze bekend gemaakt dat ze een nieuwe gadget hebben ontwikkeld. Deze gadget, die je op je persoonlijke Google startpagina kunt plaatsen, maakt het mogelijk om te zoeken op tekst binnen video's van de presidentskandidaten.

Het principe is heel eenvoudig. Google heeft alle Youtube-video's van de presidentskandidaten op een speciale manier geïndexeerd. De spraak is namelijk omgezet naar tekst. Het is nu dus mogelijk om binnen deze video's te zoeken op bepaalde woorden. Google laat dan alle video's zien waar deze woorden in de video voorkomen én geeft dit aan met een geel blokje. Je kunt dan rechtstreeks naar het deel navigeren waar deze woorden in voorkomen.

Hieronder vind je de gadget:

Persoonlijk vind ik dit een bijzonder interessante ontwikkeling. Want ik kan me voorstellen dat over een aantal jaar alle video's op deze manier geïndexeerd zijn. En dan, tja, dan komt er weer een hele nieuwe tak van sport bij op “zoekmachine optimalisatie" gebied!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Ik blijf me elke keer weer verbazen over de ontwikkelingen bij google 🙂 ik wil dit zeker blijven volgen, hou je ons op de hoogte karel?

  Met vriendelijke groet
  Barry

 2. Inderdaad een zeer interessante ontwikkeling. Ik zie dit zeker als het begin van de volgende fase van zoeken.

  Google test hun speech-to-text technologie al een tijd met de GOOG-411 service: telefonisch zoekopdrachten doorgeven.

  En dat blijkt succesvol, gezien de goede resultaten die je verkrijgt bij het doorzoeken van de video†™s in de hierboven genoemde iGoogle gadget.

 3. Het is dus duidelijk dat we op weg zijn naar 1e, 2e, en 3e generatie zoekmachines. We gaan de "Thema" zoekmachines waardoor SEO drastisch zijn opzet zal gan veranderen om betere resultaten voor bezoekers te genereren.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top