Google gaat Adwords algoritme aanpassen!

15 februari, 2007

Google is van plan om zeer binnenkort de kwaliteitsscore aan te gaan passen met twee belangrijke aanpassingen.

  1. Een nieuwe kolom die de kwaliteitsscore weergeeft
  2. Een verandering in het kwaliteitsscore algoritme

De nieuwe kolom is bedoeld voor meer transparantie en om het makkelijker te maken de kwaliteitsscore te begrijpen. Met het geven van deze informatie hoopt Google adverteerders te helpen om de advertenties te optimaliseren. Betere advertenties zorgen voor meer kliks wat Google ook weer meer oplevert..


Deze nieuwe data komt ergens in de komende weken evenals de aanpassing van het kwaliteitsscore algoritme. Door het meer transparant maken van de data (het weergeven van de kwaliteitsscore) hoopt Google dat adverteerders de nieuwe aanpassingen beter zullen begrijpen/accepteren.

 
Hoewel het nieuwe algoritme niet van dergelijke aard is als die van de introductie een half jaar geleden (die van de landingspagina) zullen er waarschijnlijk wel wat klachten binnenkomen van adverteerders. Het nieuwe algoritme zal een behoorlijke impact hebben op een groot gedeelte van de keywords. Echter de grootste impact zal bij de keywords liggen die geen bezoekers trekt.

 
Om zoveel mogelijk klachten te voorkomen probeert Google vaker het voordeel van de twijfel te geven wanneer er niet genoeg data beschikbaar is. Dit betekent dat voor sommige zoekwoorden en adverteerders de CPC zelfs kan gaan dalen!

 
Google heeft zeker geleerd van de vorige kwaliteitsscore aanpassing. Er zijn toen veel adverteerders overgeschakeld op een concurrent. Nu probeert Google tijdig aan te geven wat er staat te gebeuren en hoe adverteerders ervoor kunnen zorgen dat de nieuwe update de campagnes zo min mogelijk schaadt. Google zegt wel duidelijk dat vooral de keywords die geen bezoekers trekken benadeeld zullen worden.

 
Google heeft ook aangekondigd dat ze eerst de nieuwe kolom zullen introduceren en een week later het nieuwe algoritme zullen introduceren. Probeer dus zo snel mogelijk de data te analyseren zodat je volgende week weet wat er allemaal aangepast is met het nieuwe algoritme.

 

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top