Een snelle website kan in de toekomst invloed hebben op "Google ranking"

Gedurende 2009 is bij Google snelheid een continu thema. Keer op keer wijst Google op het belang van snelheid op internet en over hoe het bedrijf er alles aan wil doen om het web sneller te maken. Is het wel eens bij je opgekomen dat hoe snel je website laadt een direct effect kan hebben op de status van je site in Google?

Tot nu toe heeft dat geen enkel effect gehad"¦.. Maar Google ingenieur Matt Cutts vertelde dat hier snel verandering in kan komen. Tot nu toe heeft Google geen gebruik gemaakt van ‘search ranking', maar meerdere mensen bij Google vinden dat het internet snel moet zijn. Het moet een goede ervaring zijn en dus zou je eigenlijk een beetje bonus moeten krijgen als je website snel is, zegt Matt.

Hij denkt dat een heleboel mensen in 2010 hier hetzelfde over zullen denken als Google. Afgaande op het commentaar van Matt kunnen we er dus vanuit gaan dat de plannen liggen bij Google om van een snelle website een ‘ranking factor' te maken. Uiteraard kunnen we het erover eens zijn dat mensen langer blijven hangen op een website die snel is dan op een website waar alles ontzettend langzaam gaat.

En dit is dan ook waar Google voor pleit. Het is nog niet duidelijk hoe Google deze dit verder gaat toepassen. Maar voor het geval dat dit wel zover komt, zorg dus dat je een snelle website hebt tegen die tijd.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Ik was in de veronderstelling dat de snelheid van je site al mee woog. Ik meen een keer ergens zoiets gelezen te hebben. Maar als Matt Cutts zegt dat het nog niet zo is dan zal het wel niet.

    Ik heb toevallig vorige week voor een website wat testjes zitten doen. Maar het ontbreekt me een beetje aan referentie. Wat is eigenlijk snel en wanneer moet je je zorgen gaan maken?

  2. Snelheid van internet is m.i. vooral een Amerikaans probleem. Hier in Nederland lopen we ver voorop. In deventer bijvoorbeeld heeft iedereen die dat wilde net een gratis glasvezel aansluiting gekregen. Het zal vooral te doen zijn om de groeiende groep mobiele internetgebruikers. Je kunt er overigens wel wat aan doen. Hoe vaak heb je bijvoorbeeld al je css aangepast?...en je oude stukje code maar even weg gemaakt. of stukjes div die niet meer in je body voorkomen?

  3. Gek eigenlijk, want laadtijd is afhankelijk van jouw locatie tov van de servers, je snelheid van jouw abonnement en nog een aantal factoren...

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top