Adwords advertentie op de eerste plaats?

15 december, 2006

Iedereen wil winnen! Iedereen wil op de eerste plaats komen! Dus ook met je Adwords advertentie. Maar is dat wel nodig? Uit onderzoek is gebleken dat bezoekers van Google vooral linksboven op het scherm kijken. En dat zij ook impulsief op deze advertenties klikken. Advertentie nummer één en twee dus. En daar wil jij staan!

Of toch niet?

Wanneer je het bovenstaande stukje tekst goed hebt gelezen zie je daar een woord staan wat zegt dat je beter niet op de eerste plaats kunt staan met je advertentie!

Nieuwsgierig?

Zoals uit het onderzoek is gebleken worden de top drie advertenties door 80% tot 100%  van de bezoekers bekeken en wordt daar impulsief op geklikt. De advertenties aan de rechterzijde worden door maar 10% tot 50% bekeken. Om op te vallen is het dus belangrijk om bovenaan te staan.

Maar"¦

Zoals gezegd gebruik ik een woord in de bovenstaande tekst die je niet kunt gebruiken bij je Adwords campagne. Namelijk het woord"¦. IMPULSIEF!

Je wilt namelijk niet dat je potentiële klanten impulsief op je advertentie klikken. Ze moeten namelijk eerst de advertentie lezen en op zich in laten werken. Hoe beter ze namelijk begrijpen wat je te bieden hebt hoe groter de kans is dat ze ook daadwerkelijk iets kopen of de actie ondernemen waar je naar vraagt. Bezoekers die impulsief op je site zijn gekomen door je advertentie zullen zeer waarschijnlijk niks kopen, en zullen dus ook geld kosten in plaats van opbrengen.

Dit is heel goed nieuws!
Wanneer je advertentie dus niet bovenaan staat heb je dus geen last van impulsieve bezoekers en zal je conversieratio toenemen. Maar er zit nog een zeer groot voordeel aan.

Bezoekers die je advertentie wat lager zien staan hebben waarschijnlijk al het één en ander gelezen op de resultatenpagina en misschien zelfs al op een top advertentie geklikt. Omdat ze daar niet vonden wat ze zochten zijn ze weer terug gegaan naar de resultatenpagina. Wanneer jij dan in je advertentie en op je website wel de informatie/het product kan aanbieden wat ze zoeken is de kans dat ze ook daadwerkelijk iets kopen veel groter!

Het kan dus een groot voordeel zijn om NIET op de eerste plaats te staan! Het kost je en minder geld en de bezoekers die wel op je advertentie klikken zijn meer geïnteresseerd!

Zo zie je maar, een Adwords advertentie hoeft niet op de eerste plaats te staan! Laat je concurrenten het maar lekker uitvechten daarboven. Ze zullen zichzelf kapot concurreren op het zoekwoord en jij bent de lachende derde!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Waarom hebben alle internetmarketeers het allemaal over Adwords en is er bijna geen een die het over een goede SEO heeft?

  Een vertoning op zoekresultaat #1 zal misschien wel impulsieve kliks genereren, maar de geinteresseerde bezoeker zal daarna wel overgaan tot conversie. Net zoals hij dat op plaats 5 van een Adwords advertentie zal doen.

 2. Beste John,

  Je hebt helemaal gelijk dat een nummer 1 plaats bij de ORGANISCHE zoekresultaten natuurlijk altijd goed is!

  Maar voor veel keywords is het heel moeilijk om op de eerste plaats te komen. Vandaar dat veel bedrijven gebruik maken van betaalde advertenties. Zolang je meer verdiend aan je Adwords camapagne dan dat het kost (Return on Investment) is er niks verkeerd aan het voeren van een dergelijke betaalde campagne.

 3. Wij verkopen Brand New Electronics met al hun toebehoren compleet en ook onze producten geleverd met 1 jaar internationale garantie en ook met 2 maanden terugkeerbeleid.

  Ferdiano Perez Store is een van de leidende mobiele telefoons en muziekinstrument bedrijf in het Verenigd Koninkrijk dat zich bezighoudt met allerlei muziekinstrumenten en mobiele telefoon die je nodig hebt om je leven te geven als meaninig.

  E-Mail Adres:: ferdiano_perez@hotmail.com

  Verzendkosten Methode: FedEx, DHL en UPS.
  Levertijd: 2-3 dagen levering aan uw deur stap.

  Voor advertentie plaatsing contact met ons op via ons bedrijf E-mailadres:

  E-mailadres: ferdiano_perez@hotmail.com

 4. Hoewel het artikel al wat ouder is, is het wel interessant om te lezen. Uiteraard heb je tegenwoordig de sitelinks, die alleen worden getoond als je boven de organische resultaten staat, en daardoor is het weer wel handig om darar te komen.

  Ik vind het wel erg jammer dat de sitelinks alleen op campagne niveau zijn toe te voegen, waarom niet op advertentiegroepniveau?!

 5. Wij staan op het punt om SEA te gaan gebruiken, wij twijfelen tussen een hoge cpc inzet om op plek 1 te komen en een lage cpc inzet omtrent de inhoud van dit artikel. Als ik op basis van uw artikel zou moeten beslissen is het dus verstandiger om de kosten in eerste instantie zo laag mogelijk te houden?

  Groet

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top