Sitelinks bij Google aan verbetering toe?

Sinds een week heeft Google mijn website sitelinks bij de zoekresultaten gegeven. Sitelinks zijn die links onder het zoekresultaat die naar de belangrijkste pagina's van je website verwijzen, zoals het voorbeeld hieronder:

Sitelinks Karelgeenen.nl

Ik hoef jullie niet uit te leggen dat een dergelijke vermelding voor meer kliks zorgt en ik ben er dus ook erg tevreden mee.

Toch is het sitelinks systeem nog niet optimaal. Zoals je in de afbeelding hierboven kunt zien zijn niet alle links even relevant. Het linkerrijtje is op zich niks mis mee. Alleen het rechterrijtje bevat een aantal links die niet echt heel veel waarde hebben.

Neem bijvoorbeeld de “volgende" link. Deze link staat onderaan op mijn website en verwijst naar oudere berichten. In mijn ogen een overbodige link voor bij de sitelinks. Voordat je immers naar volgende gaat wil je toch eerst zien wat het vorige is ;-).

Ik heb me echter nooit echt bezig gehouden met het verkrijgen van sitelinks. Wil je ook dergelijke resultaten dan volgen hier een aantal artikelen die ik voor je heb gevonden:

Sitelinks, hoe krijg je ze (Andre Scholten)
Sitelinks, hoe krijg je ze 2
Beknopte uitleg Google Sitelinks (Coen Jacobs)
Google over sitelinks (Google)

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Karel, ik merk juist op dat je maar één lijn omschrijving hebt staan bij je zoekresultaat in Google namelijk: "Weblog over internet marketing, e-mail marketing, trends en zoekmachine marketing." Persoonlijk zorg ik er juist voor dat ik mijn 2 lijnen goed benut bij Google omdat je er juist voor wil zorgen dat zoveel mogelijk mensen terecht komen op je website. Alleen vraag ik me af of je dit nu al dan niet met een bepaalde reden doet???

 2. Gefelecitieerd, Karel!
  Ik weet wat je voelt als er opeens zo'n sitelinks-kadootje verschijnt. Ik heb ze namelijk ook sinds een week op (oa.) 'zoekmachine optimalisatie'. Vele mythes over sitelinks kunnen opeens de prullenbak in. Bijvoorbeeld dat je veel verwijzingen moet hebben naar de verschillende onderdelen van je site (die dan als sitelink verschijnen). Het enige wat ik kan constateren is dat ik al een hele lange periode zo'n 90% van de tijd de nr. 1 positie bezet. SEOKing constateerde dat ook al. Wat me wel opvalt is dat mijn sitelinks gebaseerd zijn op mijn website zoals die er tot een paar maanden geleden uitzag. Het menu was toen nog anders, en precies daarvan zijn de sitelinks afgeleid. Er zit dus een behoorlijk vertragende factor in.

 3. Ik heb het idee dat de titels die staan bij de sitelinks gerelateerd zijn op de zoektermen waarmee mensen via google op je website komen. Ik kan de titels anders niet goed relateren aan een andere waarde. Wat zijn daar de ideeen van bij de mensen met sitelinks?

 4. Een klein onderzoekje in de statistieken van één van mijn websites leerde me dat de door Google gekozen sitelinks vooral te maken hebben met de trafiek die deze pagina's mogen ontvangen.

 5. ik heb net het tegenovergestelde.

  we hebben een heel populaire site. Altijd organisch op 1 gestaan. Net vorige week terug naar 2, (na drie jaar op 1) en nu ben ik al mijn sitelinks kwijt.

  Wat kan de oorzaak zijn?

  Jeroen

 6. Sitelinks degraderen werkt helaas niet. Na 3 maanden wachten staan nog steeds dezelfde sitelinks in Google. Jammer dat je hier niet zelf invloed op hebt want zo kun je flink met de gebakken peren zitten als de sitelinks je site niet weerspiegelen.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top