MyVideo.nl de zoveelste Youtube-kloon?

MyVideo.nl LogoVandaag lanceert SBS Nederland de Youtube-kloon MyVideo.nl. Bezoekers kunnen filmpjes bekijken en uploaden (waar kennen we dat van ;-)). Verder is het de bedoeling dat MyVideo.nl een verlengstuk wordt van de tv-uitzendingen van SBS Nederland, zoals ook op Emerce te lezen is.

Het eerste wat in me opkomt: “Alweer een Youtube-kloon?". Waarom niet eens iets nieuws verzinnen? Toen ik echter wat meer las over MyVideo.nl zijn er toch wel een aantal interessante “nieuwigheden" te ontdekken"¦

Allereerst is de combinatie tussen tv en internet interessant. Een voorbeeld van deze koppeling is Dancing Queens. In deze show gaan de makers op zoek gaan naar hét nieuwe danstalent van Nederland. De auditie kan zowel in de studio als via het internet plaatsvinden. De bedoeling is dat mensen een video uploaden van zichzelf terwijl ze aan het dansen zijn. Anderen kunnen dan weer stemmen. Eén “online danser" mag dan uiteindelijk meedoen aan de tv-show.

SBS Nederland wil met MyVideo.nl de vertaalslag tussen tv en internet gaan maken. In mijn ogen is dit een goede zaak. Recente onderzoeken hebben uitgewezen dat veel mensen tegenwoordig meer online te vinden zijn dan voor de buis. Men zal dus naar manieren moeten zoeken om deze mensen ook aan het merk te blijven binden, in dit geval SBS Nederland.

De website zelf ziet er niet verkeerd uit, al is het wel wat onoverzichtelijk. Overigens vind ik de naam MyVideo.nl ongelukkig gekozen. Waarom nemen ze een Engelse naam met een Nederlandse extensie? MyVideo punt nl. Het klinkt voor mijn gevoel gewoon niet lekker"¦

Verder is ook bekend geworden dat SBS Nederland met een eigen uitzendinggemist.nl zal komen. Iets wat ik zeker wel kan waarderen en wat in mijn ogen ook verstandig is van SBS. Want tegenwoordig willen we zelf bepalen wat we wanneer kijken, toch?

Wat denken jullie? Gaat het iets worden?

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Ach ja, echt origineel is het niet. Inderdaad YouTube en vele andere kunnen dit allang. SBS zal door zijn bekendheid wel goed scoren met MyVideo.nl. De domeinnaam vind ik wel aardig, ondankt het feit dat het Engels-Nederlands is.

  Met alles is het zo dat er diverse replica's en namaaksels komen. Je ziet het met start- en linkpagina's, maar ook met blogs. Mensen zijn 'kuddedieren': doen wat de ander ook doet.

 2. Als er ondersteuning is van de website door de tv ("kijk voor meer filmpjes op ...") dan denk ik dat dit een slimme zet is. Commercieel hebben bedrijven namelijk niets aan filmpjes op youtube. Ik denk daarom dat er meerdere dergelijke sites zullen gestart worden.

 3. @Rik

  Wat de ondersteuning van de website door de TV betreft heb je groot gelijk. Dat zal mee het succes bepalen.

  Maar je bewering ...

  Commercieel hebben bedrijven namelijk niets aan filmpjes op YouTube. ??

  Tja, ´t hangt er natuurlijk vanaf hoe je het bekijkt.
  Ik respecteer je mening, maar ik deel ze niet.

  Ik hoop dat de internet marketing specialisten hier nog iets interessants aan willen toevoegen. (eventueel in een nieuwe post, want ik ben hier ongewild van topic aan het veranderen)

  Fil

 4. MyVideo is een al bestaand merk van ProSiebenSat.1 Media. De site is ook in o.a. België en Duitsland beschikbaar.

  De mogelijkheden tot uitwisseling met tv zijn interessant. Echter, het sterke aan Youtube is dat er één site is die zich richt op de gehele wereld en waar dus veel meer materiaal te vinden is dan op alle regionale versies die SBS/ProSiebenSat.1 Media uitrolt.

  In elk geval loopt SBS niet het risico dat gebruikers massaal video's gaan posten van belspelpresentatoren die blunders begaan 😉

 5. Helemaal lekker werkt het niet zeg. Toen ik de tag 'Sacha Visser' aanklikte, kreeg ik acht willekeurige So You Wanna Be A Popstar-filmpjes. Dat is natuurlijk in het belang van SBS.

  Ik zie een groot bezwaar tegen deze niet-onafhankelijke YouTube klonen en dat is dat er een organisatie achter zit die er baat bij kan hebben bepaalde beelden niet of wel uit te zenden vanwege zelfbescherming. 'Sacha Visser? Hee, dat kijken mensen maar op SBS! Weg met Visser op MyVideo! Geef ze maar fragmenten uit dat falende programma van ons.'

 6. Het is goed om te zien dat SBS eindelijk de eerste stappen neemt op de internetvideo wereld maar jammer dat alles lijkt gedicteerd te worden vanuit Duitsland. MyVideo.nl is daar een goed voorbeeld van want het design van de site is eigenlijk niet van deze tijd. In Duitsland doen ze het daar al sinds juni 2006 mee en dat is te zien. Als je dan in Nederland wil concurreren met de gevestigde orde dan zou je minstens verwachten dat ze starten met een gelikte site zowel in design en functionaliteit.

  SBS heeft meer dan een straatlengte achterstand met de publieke omroepen en RTL als het gaat om internet. Je kan redeneren dat ze met hun doelgroep meegroeien qua internetgebruik maar als je kijkt naar bijvoorbeeld de populariteit van de clips van het SBS programma Wegmisbruikers dan zie ik alleen maar gemist potentieel. Jammer dat men eerst alles in Duitsland wil uitproberen en dan pas naar Nederland gaat brengen.

  Voor MyVideo.nl zie ik een moeilijke toekomst in het verschiet. Volgens mij had SBS veel beter gelijk kunnen beginnen met het online zetten van uitgezonden programma†™s. Op weer een YouTube kloon zit de markt gewoonweg niet te wachten.

 7. Nou, het lijkt me een leuk iniatief van SBS Nederland. Het enige wat mij begint te vervelen is dat je nu zoveel keuze hebt, er zijn te veel van dat soort websites: misschien een leuk idee om er een een zoekmachine voor alle grote websites voor te maken.

 8. De mening dat bedrijven commercieel niets aan de filmpjes op Youtube hebben kan ik niet delen.
  Er zijn filmpjes die hoge kijkcijfers hebben en als je die hobbyist daar wat geld voor geeft kan er best een logo van je op de achtergrond staan.

 9. Nee, ik kan er niet enthousiast over worden. Maar misschien heeft dat met mijn zendervoorkeur (of afkeur in dit geval)) te maken 😉 Tuurlijk, de koppeling tussen Internet en TV zoals bij Dancing Queens biedt zat mogelijkheden, zelfs creatieve en vernieuwende, maar het wachten is op een golf van TV-formats die gebaseerd zijn op online video in de trant van 'funniest homevideo's'. En het laatste wat TV-land moet doen is Internet-land volgen. Mooie programma's maken is de core-business toch ? Dat we die vervolgens op een SBS-variant van uitzendinggemist.nl kunnen bekijken is mooi meegenomen.
  Ach, misschien ligt mijn hart teveel bij de publieken...

 10. Al enkele malen heb ik bij MYVideo 'n filmpje op deze site gezet. Het betreft hier wat plaatselijk nieuws of 'n andere wetenswaardige bloeper,zoals Brandweer wil'n valk parkiet uit 'n boom gaan halen met 'n ladderwagen. Groet Weerter !!!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top