Hoe vind je interessante linkpartners via Google?

14 februari, 2008

Linkpartners vinden via GoogleVeel zoekmachine marketeers zullen het beamen, het verkrijgen van kwalitatief inkomende links is ontzettend belangrijk voor een hoge positie binnen de zoekmachines.

Het is vaak niet zo eenvoudig om kwalitatieve linkpartners te vinden. Het vinden van e-mailadressen en contactpagina’s van potentiële linkpartners kan een vervelende klus zijn. Maar daar zijn oplossingen voor”¦

Via Google is het mogelijk om met slimme zoekopdrachten heel eenvoudig contactpagina’s van linkpartners te vinden die gerelateerd zijn aan jouw onderwerp.

Zoekopdrachten die je binnen Google kunt doen om contactgegevens van linkpartners te vinden:

Zoekmachine optimalisatie inurl:”(nl|be|net|biz|info|com|org)/contact.php” – Deze zoekopdracht gaat op zoek naar websites met “zoekmachine optimalisatie” als onderwerp en met een contactpagina (contact.php). Verder zoekt hij naar de belangrijkste extensies (in dit geval nl,be,net.biz,info,com,org). Wanneer je alleen op zoek bent naar Nederlandstalige linkpartners laat je alleen nl en be staan en verwijder je de anderen.

Zoekmachine optimalisatie inurl:”(nl|be|net|biz|info)/contact/” ““ Deze zoekopdracht is ongeveer hetzelfde als de bovenstaande maar vindt url’s als domeinnaam.nl/contact/ maar ook domeinnaam.nl/contact/map/3 die misschien niet zo interessant zijn. Bij deze resultaten zul je dus wat moeten filteren”¦

In het bovenstaande voorbeeld heb ik als onderwerp “zoekmachine optimalisatie’ gekozen. Je kunt deze woorden vervangen door je eigen onderwerp.

De resultaten die deze zoekopdrachten opleveren ga je nu analyseren. Dit analyseren kun je bijvoorbeeld doen op Google pagerank of Alexa ranking. Je zoekt er de interessantste websites uit en gaat ze een mail sturen met de vraag of dat ze een link willen ruilen.

Even nog een paar tips voor de mail die je ze gaat verzenden:

  • Probeer achter de naam van de eigenaar te komen. Op deze manier kun je email personaliseren. Een gepersonaliseerde linkaanvraag maakt meer kans om geaccepteerd te worden;
  • Laat in de mail duidelijk blijken dat je de website ook daadwerkelijk hebt bezocht. Bijvoorbeeld: “Vooral de uitgebreide kennisbank op je website vond ik erg interessant”.

Ben jij een showroom- of winkeleigenaar?

Speciaal voor jou heb ik een e-book geschreven met online marketing tips om meer klanten naar jouw showroom of winkel te krijgen. Deze bied ik je gratis als download aan!

Karel Geenen is de medeoprichter van KGOM. Sinds 2001 is Karel actief binnen de online marketing. In de eerste jaren als webwinkeleigenaar. Daarna is Karel zijn kennis gaan inzetten om andere bedrijven verder te helpen op online marketing gebied.

Inmiddels bestaat er naast KGOM, een online marketing agency en academy, ook A Digital You waarmee de werving en selectie van online marketeers wordt verzorgd.

Contact: LinkedIn | Twitter | Tel. 085 208 21 00 | E-mail

  1. Als je wilt kijken naar de linkpartners van je concurrenten is linkdiagnosis.com een erg handige backlink checker.

    Je krijgt de backlinks met per pagina de outgoing links en de PR. Hiermee maakt het programma een ranking die de sites met hoge pr en weinig outbound links bovenaan zet. Daarbij krijg je te zien hoeveel backlinks nofollow zijn en welke anchorteksten worden gebruikt. Verder kun je per pagina bekijken welke backlinks daarheen gaan. Erg handig.

    Wel firefox gebruiken voor het beste resultaat.

  2. Onze website http://www.leukstejongerenreizen.nl is net gelanceert en is nu al beloont met pagerank 4. We hebben nog erg weinig indexaties en ook bijna geen inkomende links. Ook het aantal bezoekers is ook zeker niet denderend. Iemand enig idee hoe ik toch aan deze pagerank kom? Wij hebben het idee dat onze webbouwer iets erg goed doet, maar we weten nog niet wat.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *