Foursquare bereikt de 2 miljoen gebruikers

14 juli, 2010

Al ruime tijd geleden werd ik door iemand uit mijn netwerk uitgenodigd voor Foursquare. Toen dacht ik “weer een nieuwe Sociale Netwerk site". Na een kijkje genomen te hebben op de site heb ik mij toch aangemeld omdat ik er absoluut potentie in zag.
Het netwerk biedt mogelijkheden je eigen stad te ontdekken op een nieuwe manier. Om vrienden uit je stad te ontmoeten, nieuwe plekken te ontdekken. Als je zelf iets van een restaurant of bar hebt in bepaalde stad, kun je via Foursquare goed in contact komen met klanten.

Nu is Foursquare inderdaad alweer de 2 miljoen gebruikers gepasseerd. De locatie gebasseerde Sociale Netwerk site groeit ontzettend snel. Drie maanden geleden had het een miljoen gebruikers. Er melden zich per week ongeveer 100.000 gebruikers aan.
De statistieken voor dit netwerk zijn zeer indrukwekkend voor een startend netwerk. Er zijn al een aantal andere locatie gebasseerde netwerken die groter zijn, zoals MyTown, die heeft inmiddels al 4 miljoen gebruikers. Maar deze groeiden niet zo snel als Foursquare nu doet.
Er zijn nieuwe investeringen in het bedrijf gedaan die zullen worden gebruikt voor nieuw personeel, productontwikkeling en nieuwe kantoorruimte.
Ik zie deze locatie gebasseerde Sociale Netwerk site nog wel een groot succes worden.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. @Internet Marketing - Ja leuk, dat gevoel heb ik dus ook. Dat het zeer veel potentie heeft. Je hebt ook een soort vorm in Nederlands.... http://feest.je - Wel grappig. Natuurlijk totaal niet zo goed als Foursquare, maar ook leuk.

    1. @Promopostings - Een collega wees mij een tijdje terug ook op feest.je.
      Ik weet niet in hoeverre de gemiddelde Nederlander bekend/actief is met Foursquare, maar als de makers van feest.je het slim/snel aanpakken (icm Hyves en Twitter oid) kunnen ze een groot marktaandeel in NL veroveren.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *