Dit kunnen we verwachten op gebied van SEO de komende maanden (volgens Google zelf!)

14 mei, 2013

matt

Gisteren heeft Matt Cutts een video geüpload (staat onderaan dit artikel) waarin hij in 7,5 minuten vertelt wat er staat te gebeuren op het gebied van SEO bij Google zelf.
Hieronder vind je wat mij betreft de drie belangrijkste punten:

1: Penguin 2.0 wordt zeer binnenkort gelanceerd

Wat mij betreft het meest belangrijke, en hopelijk ook het meest ingrijpende punt. Penguin 2.0 belooft althans een grote impact te hebben. Penguin is overigens een benaming van Google voor een algoritme update waarmee zogenaamde black-hat spam gedetecteerd (en bestraft) kan worden.
Nogmaals, het belooft een grote impact te hebben en waarschijnlijk zullen er ook nog vele artikelen over worden geschreven ;-).

2: Boosten van autoriteitssites

Google belooft in de nabije toekomst om sites met autoriteit een boost te geven in de zoekresultaten.

3: Geavanceerde linkanalyse

Google is volgens Matt bezig met een nieuw type software zodat ze nog beter de kwaliteit van inkomende links kunnen bepalen. Ik ben erg benieuwd wat dit dan betekent, want op dit moment is het nog lastig voor Google.
Bekijk de video hieronder om ook achter de overige punten te komen:

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Ik ben benieuwd wat de impact van Penguin 2.0 zal zijn. Als je je linkbuilding e.d. goed voor elkaar hebt, moet het een positieve impact worden. Is dat niet het geval, dan weet je dat je niet goed bezig bent geweest.

  2. Dat shirt viel mij ook meteen op 🙂
    Ik vraag me vooral af of bijv. de bekende startpagina links nog steeds waarde zullen behouden (is nu nog wel zo, al is het vrij weinig) en hoe Google de linkwheels gaat aanpakken. Dus spammy links naar site A die vervolgens linken naar site B die vervolgens linkt naar de moneysite.

  3. Karel, pas svp. even je tekst aan bij punt 3. Google zal zijn linkanalyse ongetwijfeld verbeteren (er is zeker nog ruimte voor) maar "Gesoficticeerde linkanalyse" bestaat niet 🙂

  4. Ik had het inderdaad ook voorbij zien komen op Twitter. Pinguin 2.0 wordt de komende twee weken uitgerold dus zal spannend worden hoeveel impact dat gaat hebben in de SERPS. Verder ook interessant hoe ze gaan uitvinden welke website een Autoriteit is, een daarom hoger scoort, en welke niet!

  5. Leuk filmpje maar als ik het goed hoor zegt hij eigenlijk concreet heel weinig welke richting het zal opgaan. Vooruit afstraffen van black hat maar dat blijft altijd een spel tussen google en die methodes. Daarnaast lijkt me afstraffen ook niet het juiste woord. Ze zullen slechte links niet meenemen want stel dat een slechte link wel negatief zou werken dan zou er een hele industrie ontstaan om juist andere websites naar beneden te halen.
    Het blijft dus voor google een uitdaging om vooral relevante links mee te nemen.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *