Dezelfde content onder verschillende TLDs?

14 juni, 2011

Interessante video van het Google Webmaster Help kanaal. De vraag die aan Matt wordt gesteld is:
Wordt dezelfde content gepost op verschillende TLDs gezien als duplicate content? Wij zijn een internationaal bedrijf met dezelfde website in verschillende landen, volledig in het Engels.

(Een TLD is een top level domein, zoals .nl en .be enz.)

Matt antwoord hierop dat dit niet echt een probleem is. Als je nu 5 of 6 verschillende domeinnamen hebt die allemaal op .com eindigen en je zou hierop allemaal dezelfde content zetten dan laat Google er maar eentje van zien en wordt de rest als duplicate content gezien.
Heb je dezelfde domeinnaam maar voor elk land waar je actief bent een aparte website met de daar bijhorende TLD is het geen probleem om hierop dezelfde content te hebben. Zorg er wel voor dat content aangepast is aan het betreffende land (zaken zoals de munteenheid).
Voor de exacte uitleg van Google, bekijk de onderstaande video:

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Interessant topic. Als ik het goed begrijp kan ik dus probleemloos een identieke .nl en .be site hebben?
    In casu is er dus weinig content om aan te passen indien het bijvoorbeeld gaat om een bepaald product, omdat de uitleg hetzelfde blijft, alsook de valuta en de taal?
    In het verleden heeft mij dit toch tegengehouden om een identieke domein aan te schaffen met andere landenextensie. Ik wist lang niet hoe ik dat het best zou aanpakken ๐Ÿ™‚

  2. @Dominique, Matt zei vroeger ook dat we rel=nofollow konden gebruiken om PR te sturen naar de meest belangrijke pagina's ๐Ÿ˜‰
    Voor mij is G nog steeds niet in staat om Duplicate content (cross domain) uit zijn index te halen en bijgevolg bestaat dat gegeven dus eigenlijk niet..

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top