Belangrijke wijzigingen voor Google Shopping

14 juli, 2011

Google gaat, om de winkelervaring van de gebruikers te verbeteren, enkele wijzigingen doorvoeren met betrekking tot het beleid en de Product Search feed. Vanaf 22 september zal Google actie ondernemen tegen accounts die zich niet aan de nieuwe voorwaarden houden. Het gaat in de eerste plaats om de landen:

 • De Verenigde Staten  
 • Frankrijk
 • Engeland
 • Japan
 • Duitsland

Maar ook China, Australië, Italy, Nederland en Spanje zullen een e-mail ontvangen met meer informatie over de wijzigingen.

De wijzigingen van de Product feed

Google benadrukt dat de wijzigingen een sterke impact zullen hebben op de gebruikerservaring. Hieronder een opsomming van enkele wijzigingen die in de Verenigde Staten gaan worden doorgevoerd. Zij vermelden ook dat niet alle wijzigingen voor ieder land hetzelfde zijn.

 • Beschikbaarheid: Producten worden uitgerust met een beschikbaarheidsstatus om de gebruiker te informeren of deze producten op stock zijn of niet.
 • De Google product categorie: De toevoeging van een high level attribuut, dit als aanvulling op het product type attribuut.
 • Afbeeldingen: Google maakt de "image link" verplicht en moedigt aan om tot 10 bijkomende productfoto's toe te voegen. Op deze manier kan je de visuele weergave van je product verbeteren.
 • De nauwkeurigheid van de data: Google zal regelmatig controleren of de nauwkeurigheid van de prijs, de beschikbaarheid en algemene product informatie wel correct is.

Hieronder vind je wat handige links waar er dieper wordt ingegaan op de verschillende specificaties:

Bron: Google Merchant Blog

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Wat zijn de ervaringen in de praktijk van webshops die hun producten laten opnemen in Google shopping? Hoeveel traffic levert dit op en wat is de conversie?
  Hoor graag of iemand hier iets over kan zeggen.

 2. moet zeggen dat ik nu al een hekel aan de data invoer heb.. zo heeft een klant van mij die auto's verkopen..
  google laat dit niet toe!!! schande hoor..
  maarja..

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *