7 nieuwe video's van Google over welk type spam ze handmatig aanpakken

14 augustus, 2013

Vorige week heeft Google een interessante set video's geüpload. Ze gaan allemaal over verschillende type spam waartegen Google handmatig actie kan ondernemen. Wanneer dit is gebeurd zul je dit terug zien in je Google Webmaster Tools account. In de video's worden ook een aantal tips gegeven om de verschillende type spam tegen te gaan.
Hieronder vind je de video's:

Content met weinig meerwaarde:

User-generated spam:

Verborgen tekst of keyword stuffing:

Pure spam video:

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Ik bezit een website waarvan het verkeer met 60% gedaald is sinds 6 maanden geleden (van 1000 unieke bezoekers naar amper 400). Iedere maand minder en minder. Ik dacht de oplossing te vinden in de manuele spam acties maar alles is ok hier (geen manuele spam acties). Iemand enig idee?
  Ilse

  1. @Jean Paul van der Meer
   Uiteraard keurt Google dat af. Dat is ook niets nieuws A,B,(C) linking heeft al langer geen waarde meer. Het lijkt er nu echter op dat ze dit eindelijk gaan bestraffen.
   Zeg nou eerlijk wat is de toegevoegde waarde ervan?

 2. Interessante video's! Het zijn wel video's die het meest interessant zijn voor hele slechte webmasters, want ik denk dat je wel heel slecht bezig bent wanneer je een bericht krijgt over 'hidden text', of 'pure spam'. Dan ben je sowieso met black hat SEO bezig.
  Maar desalniettemin interessant om te horen hoe Google er in staat en over denkt.
  Even een offtopic vraag:
  Waarom hebben jullie blogposts geen tag en waarom is de titel van de blogpost een link naar zichzelf? Dit zijn toch geen SEO best practices?

 3. in bovenstaande reactie schreef ik:
  "Waarom hebben jullie blogposts geen tag" maar dan zonder spaties.
  Waarschijnlijk automatisch weggehaald om HTML injection tegen te gaan...

 4. @Ilse: Heb je jouw web analytics ook gecontroleerd? Daar kun je achterhalen welke bronnen ineens zoveel minder bezoekers brengen. Als je dat weet dan ben je al een eind op weg. Alleen zonder domeinnaam valt er niet echt een gok te doen ;).

 5. Hoe linkjes vanaf woord.uwpagina.nl of woord.pimpstart of startkabel nu eigen gezien?
  Veel van deze sites hebben volgens Moz wel authority maar ze hebben daarintegen vaak PR 0 of 1. Hoe moet ik deze linkjes nu inschatten?

 6. @Martijn
  Linkjes van dit soort domeinen waren al niet veel waard (met uitzondering van startpagina en startkabel).
  In het geval van de startvriendachtige pagina's zal het heel erg afhankelijk zijn van de pagina. Deze zijn vaak nogal spammy en zijn vaak netwerkjes van pagina's. Wat "Matt" zegt: vraag je zelf af, voegen ze werkelijk wat toe voor de gebruiker?

 7. @Pike
  Ik heb het zelf mee gemaakt in de geld verdienen hoek. Maar ik weet ook dat het in de richting van bouwbedrijven gebeurt is. Het ligt niet aan de niche, maar aan de manier van werken van de concurrent.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *