VBSEO plugin geïnstalleerd op internet marketing forum

Zoals de meesten al wel weten ben ik ook de webmaster van het internet marketing forum. Zoals je in deze post al hebt kunnen lezen vallen de bezoekers op dit moment wat tegen, vooral het zoekmachineverkeer laat te wensen over.

Bij fora komt het vaak voor dat er duplicated content in de zoekmachine index staat. Dit omdat veel pagina's op elkaar lijken.

Vandaar dat ik afgelopen zaterdag de VBSEO plugin heb aangeschaft ($149). Deze plugin is speciaal ontwikkeld voor vBulletin (de software waar het internet marketing forum onder draait) en zorgt voor optimale zoekmachine optimalisatie.

Er worden bijvoorbeeld statische links aangemaakt (.html) ipv. dynamische links (.php). Dit is voor de zoekmachines al een heel stuk beter.

De VBSEO plugin zorgt echter voor nog veel meer. Onnuttige linktitels zoals “vorige" en “volgende" worden bijvoorbeeld vervangen door links die de titel van de vorige en volgende pagina bevatten.

Op deze manier voeg je veel meer keyword gerelateerde content toe aan je pagina's, wat als het goed is voor meer bezoekers van de zoekmachines zal zorgen!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Dat die plugin een aantal goede dingen doet lijkt mij duidelijk, alleen 1 opmerking is niet waar:

  [quote]
  Er worden bijvoorbeeld statische links aangemaakt (.html) ipv. dynamische links (.php). Dit is voor de zoekmachines al een heel stuk beter.[/quote]

  Een php pagina genereert html, dus in beide gevallen zullen de zoekmachines html zien. En die extensie die daarbij hoort wordt volledig genegeerd. Zo kun je ook alles .karel noemen ipv .html of .php 😉

 2. Mmm, interessant.

  Wat je zegt klopt wel maar het is toch bekend dat de zoekmachines liever .html pagina's (extensies) heeft dan dynamische extensies?

 3. Nee, dat klopt niet. Alleen vinden zoekmachines de GET-argumenten in php (of whatever) URL niet leuk.

  Trouwens, nog veel beter zonder extensie en gewoon gebruiksvriendelijke urls!

 4. Volgens mij maakt het inderdaad niet zoveel uit of je nu .htm .htm .asp .weet ik veel heb, zoalng je url's maar clean zijn..:-)

 5. Het maakt inderdaad niets uit wat voor extensie je gebruikt, wat mij betreft gebruiken wij allemaal .seo 😛

  Dynamische URLs zijn de URLs met al die variabelen in de URL, zoals index.php?cat=categorie&code=14&plaats=Amsterdam&latitude=324346455687

  etc.

  Uiteindelijk genereert een PHP/ASP script statische HTML, wat André al zei.

  Ik ben benieuwd of VBSEO echt zo goed is. Laat het ons weten!

 6. Ik laat het jullie zeker weten! Tot nu toe ben ik zeer tevreden. Er zijn al weer een hoop pagina's geherindexeerd. Ik wil vooral van de duplicate pages af in Google.

 7. En dan nog, als jij 1 Á  2 variabelen gebruikt snapt Google het nog allemaal wel hoor. We leven niet meer in 1998, Google heeft wel wat vooruitgang geboekt.

  Desalniettemin is die plugin natuurlijk prima, want die redirect volgens mij ook het eea. en dat is iets wat je natuurlijk wel graag hebt.

 8. Die plugin lijkt me in orde maar volgens mij scoort een .hmtl pagina niet per definitie hoger in Google dan .php pagina's
  Ik ben benieuwd naar je ervaringen met die plugin!

 9. @Ooseoo: nee, een extensie wordt volledig genegeerd aangezien je daar zelf van kunt maken wat je wilt. Je kunt een server ook wijsmaken dat .html bestanden als php bestanden behandeld moeten worden.

  Hetgeen dat uiteindelijk in de browser komt is HTML, welke servertaal je ook gebruikt.

Reacties zijn gesloten.
Terug naar top