Twitter tip: Meer gerichte volgers

twitter-logoElke internet ondernemer heeft tegenwoordig wel een Twitter account maar heb je ook het probleem dat je de verkeerde volgers aantrekt, er niet of weinig op je Twitter berichtjes wordt gereageerd of wanneer jij in een Twitter bericht je website vermeld er nauwelijks bezoekers vandaan komen?

In dit artikel onthul ik 2 tools waarmee je de juiste mensen op Twitter kunt vinden die binnen je doelgroep vallen.

Als resultaat van je Twitter berichten wil je natuurlijk dat er bezoekers via Twitter naar je website worden gestuurd die binnen je doelgroep vallen.

De juiste volgers aantrekken op Twitter

Een nog niet erg bekende functie van Twitter is de zoekmachine functie. De reden waarom deze nog niet zo bekend is omdat deze niet beschikbaar is via de Twitter website en alleen via een directe URL namelijk;

http://search.twitter.com/

Via deze functie van Twitter kan je precies zien welke mensen op het moment over een bepaald onderwerp Twitteren. Stel je hebt een "Zoekmachine optimalisatie bureau" en je wilt graag netwerken met mensen die vragen over dit onderwerp hebben of op zoek zijn naar een zoekmachine optimalisatie bureau.

Je typt dan de zoekwoorden "Zoekmachine optimalisatie" in en je ziet iedereen die op het moment over dat onderwerp praten.

Onder elk Twitter bericht heb je de mogelijkheid om een "Reply" (Antwoord) te geven op het geplaatste Twitter berichtje. Zo kun je deze mensen helpen en met ze netwerken.

Tip: Spam iemand niet meteen met je website maar probeer ze te helpen door je expertise te laten zien.

Moet ik dan elk uur/dag/week mensen zoeken op Twitter die binnen mijn doelgroep vallen?

Nee. Ook heb je de mogelijkheid om een email te ontvangen wanneer iemand over een bepaald onderwerp aan het Twitteren is. Dit kan via http://www.tweetlater.com/.

Stap 1: Login of maak een gratis account aan.
Stap 2: Ga naar http://www.tweetlater.com/alerts
Stap 3: Geef aan hoevaak je een email wenst te ontvangen en het onderwerp (Keyword) waar de twitter berichten over moeten gaan en klik op Save.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. @Dries Wanneer jij internationaal je producten of diensten aanbied is ook de engelstalige zoekopdrachten interessant.

  Maar iemand die in het engels typt dat hij op zoek is naar een internet marketing bureau acht ik de kans klein dat hij een bureau in Nederland zoekt.

  @ All via Twitter Search (Zie URL in Artikel) kan je een zoekopdracht ingeven en in
  de resultaten kan je selecteren "Show tweets written in Dutch"

  Zo worden enkel de in het Nederlands getypte berichten zichtbaar.

  Succes!

  Danny Verhoeven

 2. @Danny : volledig mee eens maar wat ik bedoel is dat je doelpubliek héél dun kan gezaaid zijn op Twitter voor bepaalde onderwerpen (in het Nederlands dan hé)

  Geef nu toe, jouw doelgroep zou wss ons zijn (SEO, SEA consultants, ...) maar daar zijn er genoeg van in Nederland en België. Maar als je een héél specifiek product verkoopt en je wilt gerichte mensen aanspreken is dat al héél wat moeilijker (terug in het Nederlands dan hé)

  In ons geval : bedrijven op zoek naar een partner voor hun optimalisatie zijn dun gezaaid op Twitter (dan spreek ik nu voor specifiek België)

  Er is nog steeds een te groot verschil in twitter-users in termen van 'business gerichte gebruikers' en mensen die er gewoon wat op los twitteren met hun 'boeiende' dagelijkse bezigheden.

  * Still a lot of crap out there.

 3. Hoi Danny,

  Wederom bedankt voor alle bruikbare tips via deze blog. Ik zal je gewoon trouw blijven volgen op twitter hoor haha;)

  gr, Walter

 4. Ik moet ook altijd lachen om van die mensen die mensen gaan followen waarvan je al weet dat het voor spam achtige doeleinden is.

  Dit zie ik vooral bij Plaxo veel gebeuren, linkedin nog wat minder, maar bij Twitter zeker.

  Goed idee om dus zelf actief naar nuttige followers te zoeken.

 5. Ik zoek dan op mensen die iets te maken hebben met hosting of webhosting.
  Maar dit is geen Nederlands woord.

  Dus als ik zoek krijg ik alleen maar engelse twittters.

  Ik zoek juist nederlandse twitters.

  Hoe los ik dit op?

  Mvg,

  Dennis

 6. Bij advanced search kan je NL als taal instellen en dat werkt redelijk goed..soms zitten er wel eens Duitse tweets tussen..Die Duitsers zitten ook overal 😮

 7. Persoonlijk vind ik de zoekfunctie van Twitter maar redelijk saai. Niet veel extra mogelijkheden en uiteindelijk kom je meestal dezelfde mensen tegen hoe verder je zoekt.

  Hoe wordt er precies gezocht? Op inhoud van twitterberichten ? Mss beetje te simpel. Stel ik ben iemand die auto's verkoopt maar ik heb een passie voor vissen. Ik spreek op Twitter zowel in naam van mijn firma en in naam van mezelf als persoon. M.a.w. mijn tweets bevatten dingen over vissen en mijn auto's. Stel ik heb 100 tweets over vissen en 35 over mijn bedrijf (updates van het aanbod in het wagenpark), dan zal ik toch eerder beter gevonden worden als men zoekt op visfanaten ipv op auto's...

  Wat ik bedoel is dat je tweets enorm variëren en je dus ook de verkeerde mensen in je zoekopdrachten zal zien terug keren... dus.. twitter searh heeft nog werk voor de winkel.

 8. Mijn ervaring met het zoeken op twitter naar onderwerpen in combinatie met Google Alerst geeft heel veel nuttige uitwisselingen op. Ik vind informatie op twitter en geef informatie via Google Alerst. Op deze manier gebruik je twitter als geven en nemen.

 9. Hoi,

  Ik ben nu ook aan de Twitter.
  Leuk om andere te volgen, maar vraag me af of iemand dat ooit bij mij gaat doen.
  Mijn tweets zijn dan ook zo saai hihih
  Groetjessss

 10. Goede tips! Interessant artikel, ben het eens met de persoon hierboven. Gerichte volgers zijn wel degelijk goed voor mooie conversies. Ik zit nu zelf aan de 2000 volgers en merk echt meer respons op mijn Tweets, leuk om te zien. Heb goede ervaringen met http://www.twittervolger.nl in Nederland. In Amerika heb je nog 100 van dat soort diensten..

 11. Goed artikel, als ondernemer meer mensen bereiken via Twitter heeft zo zijn voordelen heb ik vernomen. Alleen heb je op een gegeven moment geen tijd om handmatig mensen te followen.

  Alleen is het natuurlijk wel van belangrijk de juiste followers te hebben. Die Amerikanen e.d. daar heb je immers niets aan.

  Daarom was zelf huiverig met zo genoemde Twittertools. Echter heb ik een partij gevonden die mij automatisch kwalitatieve followers kon bezorgen (op basis van mijn doelgroep).

  Ik heb zelf een webshop maar ben niet a-technisch. Een medewerker van TweetSpeed heeft mij geholpen met het installeren van TweetDeck en Bitly (om statistieken te verzamelen) Ik kan http://www.tweetspeed.nl daarom warm aanbevelen aan mede ondernemers.

 12. Er is tegenwoordig ook software beschikbaar waarmee je heel gemakkelijk Twitter gebruikers kunt volgen! Een must in mijn ogen voor ieder serieuze Twitter gebruiker.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top