Twitter lanceert vandaag het lang verwacht reclame platform

13 april, 2010

Vandaag lanceert Twitter het lang verwachte reclame platform, een dag voor de eerste ontwikkelaars conferentie die Twitter houdt. Dit platform heet “Promoted Tweets" en zal deze middag beginnen met de eerste gepromote tweets.
Volgens AdAge en New York Times krijgen bedrijven de mogelijkheid om zichzelf op deze manier te profileren en boven alle ‘gewone' tweets uit te komen. Te beginnen met zoekresultaten, maar later is ook de bedoeling dat derde partijen, als TwitterDeck en Tweetie deel zullen uitmaken van het platform. Er wordt per keer maar één advertentie getoond.

Adverteerders kunnen bieden op keywords gebaseerd op CPM basis. De bedoeling is nu dat later een soort meting wordt gedaan op bereik, favorieten, retweets en views.
Vanmiddag zal het platform dus starten op basis van zoekresultaten met de bedoeling om eind 2010 verder uit te breiden. Afhankelijk van de reacties op het platform.
Gezien de populairiteit van Twitter lijkt mij dit dus zeer interessant. Ik denk dat het niet storend hoeft te zijn omdat er toch al zoveel wordt getwitterd over van alles en nog wat. Wat mij betreft hebben New York Times en AdAge gelijk dat bedrijven zichzelf op deze manier kunnen profileren om boven al het gewone uit te komen.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Is er ook al iets bekend over de kosten voor het adverteren op twitter? Wanneer ze op CPM basis werken, dan zullen de kosten wellicht wel meevallen. Ze zullen zich natuurlijk ook eerst moeten bewijzen t.o.v. de gevestigde adverteerders.

  2. Ik ben benieuwd hoe ver ze dit door gaan voeren. Het begint bij een klein scherm, en als er geld mee te verdienen valt wordt dit uitgebreid naar één grote advertentie pagina.
    Toch denk ik dat "adwords" in twitter een moeilijk verhaal wordt. Mensen zijn niet gericht op zoek naar iets dus velen zullen kijken en verlaten wat wel weer een klik heeft gekost.

  3. Groot gelijk dat Twitter advertenties gaat toestaan, vraag me af hoe ze het momenteel bekostigen. Als je trouwens bent ingelogd op Twitter, staat rechts in de sidebar je naam, je aantal tweets, je aantal followers, en daaronder een link met een klein regeltje tekst. Is dat ook een advertentie? Net stond er bij mij iets over Google FollowFinder ( http://followfinder.googlelabs.com/ ), nu iets over Topsy.com. Lijkt me dus een advertentieruimte, maar die was er volgens mij toch al langer?

  4. Zou graag een soort van Adwords binnen Twitter willen zien, liever dat dan die onzinnige promoted tweets :\ Die adwords moet advertenties laten zien gebasseerd op het soort tweets wat je zelf doet en het soort mensen dat je volgt.
    Relevantie zoeken we naar!
    Edit: Geen zoekwoorden/URL als naam gebruiken aub

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *