Tips voor afilliatemarketing

13 november, 2007

Voordat ik jullie een aantal tips ga geven volgt hieronder eerst een kleine samenvatting van één van mijn afilliate-avonturen van afgelopen September.

Ik was ergens begin September achter de mogelijkheid van adverteren op Marktplaats gestuit. Het beviel me zo goed (de conversie is echt super) dat ik er een artikel over schreef: adverteren op Marktplaats. Veel van jullie hebben toen mijn voorbeeld gevolgd en een account aangemaakt.

Verder kwamen er ook veel positieve reacties over adverteren op Marktplaats. Ik ben er nog steeds heel enthousiast over by the way"¦
 
Rond 18 September kwam ik erachter dat je via Tradedoubler ook Marktplaats Admarkt kon promoten. Het leverde maar liefst 50 euro per lead op, ontzettend veel dus. Dat gold wel alleen voor de maand September.
 
Ik heb daarna dus ook een affilliatelink in het bestaande artikel geplaatst. Omdat er al veel positieve reacties waren gekomen op het artikel zag iedereen dat Admarkt goed werkte. Uiteindelijk hebben nog 30 mensen zich ingeschreven in de maand September. Tel uit je winst (nou ja, mijn winst ;-))

Het grappige is dat het artikel oorspronkelijk niet bedoeld was als afilliate-artikel maar het uiteindelijk wel is geworden"¦

Uit het bovenstaande kun je een aantal interessante tips halen. Ik zet ze even op een rijtje:

Promoot alleen wat je zelf hebt geprobeerd
Wanneer je iets wil promoten is het belangrijk dat je zelf ervaring hebt met het product (of de dienst). Dit komt namelijk veel geloofwaardiger over.

Je kunt dan overigens ook veel geloofwaardiger mensen overtuigen van de voordelen van het product. Wat ons meteen bij de volgende tip brengt:

Promoot producten waarvan je zelf overtuigd bent
Zeker wanneer je onder je eigen naam producten aanprijst (zoals ik doe) is het belangrijk dat de producten ook echt werken. Je wil natuurlijk niet dat je een slechte naam krijgt.

De mening van anderen telt (zwaar!)
Omdat er al heel wat positieve reacties op het artikel waren gekomen komt het geheel een stuk geloofwaardiger over. Wanneer één iemand vertelt dat iets werkt geloven sommige mensen dat, wanneer een hele groep enthousiast is zullen veel meer mensen dat geloven.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Interessant, heb me ook maar eens aangemeld via jouw link. Maar een vraagje: hoe kom jij aan zo'n mooie html tekstlink naar Marktplaats via Tradedoubler? De reden dat ik ze vrijwel niet gebruik is dat ik er altijd alleen maar Javascripts kan vinden en die doen het niet in WordPress.

 2. @Catharina

  Als je in het venster waar de links gegenereerd worden 'custom' aanvinkt, kan je vervolgens in het code-venster de portie html-code met je affiliate en site ID uitknippen en die bij een willekeurige tekstlink gebruiken. Je moet wel even testen of je het goed hebt gedaan en je ook bij de site van de merchant uitkomt als je erop klikt.

  @Karel

  Ik ben ook lid van het Marktplaats-affiliate programma via tradedoubler, maar dat heeft alleen betrekking op Marktplaats.nl en niet op het AdMarkt gedeelte. Hoe kan ik dat vinden? De provisies zijn trouwens heel erg goed.

 3. @TTFA Hypotheek

  Op de site van Assistme staat dat het op 'no cure, no pay' basis gaat. Geen kosten voor backend, setup etc. Heeft iemand er ervaring mee? Karel?

 4. Ik weet niet hoe het met jullie vergaat wat betreft Marktplaats, maar mij in ieder geval niet goed. Heb er nu zelf 75 euro in geïnvesteerd met een totale conversie van 3 personen welke elk 5 euro waard zijn: 15 euro omzet tegen 75 euro kosten. Jullie nog succes geboekt?

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *