Backlinks verkrijgen door je handtekening

13 december, 2006

Een goede manier om links naar je site te verkrijgen is het gebruik maken van een handtekening met links op bijvoorbeeld forums en reacties op weblogs. Veel mensen maken hier gebruik van maar niet zoals het eigenlijk zou moeten. Het kan namelijk nog veel effectiever"¦

Backlinks verkrijgen naar je website is belangrijk omdat zoekmachines hier een grote waarde aan hechten. Waarom? De zoekmachines gaan uit van het feit dat een website goede informatie moet bevatten wanneer een andere website hier naar toe linkt. Forums en weblogs zijn een goed voorbeeld van websites waarvan je links kunt krijgen.

Wanneer je een account opent bij een forum kun je vaak gebruik maken van een handtekening. Dit is een stukje tekst wat automatisch onder elke post (reactie) geplaatst wordt. Vaak mag hier dan ook gebruik gemaakt worden van de href code. Voor de niet zo gevorderde html-ers onder ons, je mag een link plaatsen in je handtekening.

Interessant! Je mag dus een link plaatsen die meestal door de zoekmachines zal worden gezien. Een interessante manier dus om links te verkrijgen naar je website.

Om hier optimaal gebruik van te kunnen maken moeten we een paar dingen in acht houden:

De zoekmachines kijken vooral naar de tekst die gelinkt is. Zo kun je bijvoorbeeld een hele zin als link maken: “Bekijk mijn website over internet marketing!"  Echter is dit niet zo verstandig. Omdat de zoekmachines vooral waarde hechten aan de gelinkte tekst (in het voorbeeld is dit de hele zin) kunnen we hiervan gebruik maken door daar de keywords in te zetten waar we graag op gevonden willen worden.

Niemand zal natuurlijk zoeken op: “Bekijk mijn website over internet marketing". We moeten daarom alleen de keywords linken waar we op gevonden willen worden.

In plaats van het voorbeeld hierboven gaan we de handtekening als volgt opmaken: “Bekijk hier mijn website over internet marketing" Zoals je kunt zien is zijn nu alleen de keywords gelinkt waar we op gevonden willen worden, in dit geval “internet marketing

Een tweede punt waar je rekening mee moet houden dat de zoekmachines alleen de links naar jouw website belangrijk vinden wanneer de website waar de link vandaan komt over hetzelfde onderwerp gaat als jouw website.

Het heeft dus weinig zijn om op een forum over “honden" handtekeningen te plaatsen waarin gelinkt wordt naar een website over “internet marketing".

Tenslotte moet je uitkijken met het spammen van forums. Mensen hebben vrij snel door dat je alleen maar antwoord om veel links te verkrijgen. Kenmerken zijn antwoorden die nergens op slaan en antwoorden van een paar woorden. Pas hier dus mee op want het geeft slechte publiciteit wanneer je als spammer wordt gezien.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Karel, je hebt er idd gelijk in dat signatures op fora en weblogs je linkpopularity kunnen boosten. Waar je wel voor moet oppassen (naast spammen van fora) is dat je niet aan commentspamming op weblogs gaat meedoen. Je ziet het steeds vaker, overgespamde weblog posts met soms meer dan 500 onzinnige reacties met als enig doel zelfpromotie. In ieder geval een leuke weblog!

 2. je hebt het over href codes. maar meestal kan je toch alleen gebruik maken van de [url] tag..!? is deze dan ook leesbaar voor google??

 3. @Tjap

  De [url] tag wordt gebruikt voor het eenvoudig invoegen van een url. Uiteindelijk maakt de software er dan een href van. Deze is dus ook leesbaar voor Google.

 4. Op vele onderschriften van forums zit een no-follow tag. Dus heel veel nut voor je ranking heeft het volgens mij niet. Of je moet het in het bericht zelf typen. Dan helpt het voor mij wel.

 5. Niet alleen op forums is het handig zelf hier kun je er gebruik van maken. In dit geval is het keywoord je naam en je vult je website in en zie daar een link met keyword.

 6. Inderdaad het werkt prima. Maar is wel zeer intensief. Is er geen automatisering mogelijk van dit gegeven? Dat zou pas interessant zijn, niet? Alvast bedankt voor de informatie en de leuke link!
  Dank u

 7. No-follow links of niet, ik merk in zoekresultaten dat comments of posts of een externe blog of forum wel worden weergegeven, niet direct op de eerste plaatsen, maar toch, dus hebben ze naar mijn inziens waarde, al is het niet veel, en als iemand een goed artikel post, of er zit een fout in (bij scriptiong en coding) dan geef ik toch graag comments, heeft het waarde, is dat mooi meegenomen, maar voor linkbuilding alleen moet je het niet doen.

 8. Weer een kwaliteitstip, bedankt! 🙂

  Waar het in werkelijkheid om gaat zijn de bezoekers zelf, niet de zoekmachines. Het is daarom uitstekend om in relevante fora en blogs te posten, daar komen juist het soort bezoekers dat je zoekt!

  De handtekening moet dus primair 'zinnig' zijn voor de bezoekers van de betreffende fora/blogs, daarnaast inderdaad rekening houden met goede backlink teksten.

 9. Kijk! Dit zijn nou artikelen waar je iets aan hebt. Gelijk maar even in de praktijk brengen dan. Bij deze weer een goede backlink gescoord! Dus mensen, Als jullie nog een mooie badkamer, tegels of sanitair zoeken... dan weet je waar je moet klikken.

 10. Dit is een super artikel waar ik al lang naar op zoek ben geweest. Duidelijk en makkelijk te begrijpen. Vooral de dat je duidelijk je zoekwoorden moet linken en niet te lange teksten was voor mij een goeie. Thanks

 11. Bedankt Karel, ik heb zelf net mijn eerste website bijna klaar, en ben daarom dan ook op zoek naar linkbuilding tips.
  Dit artikel heeft mij daarbij dan ook geholpen waarvoor dank.
  Mvg, Danny

 12. Bedankt voor deze nuttige informatie. Meer en meer gebruik ik jullie site voor informatie. Ook dit verhaal over de backlinks is weer een verhelderend verhaal. het is dus belangrijk om je keywords te voorzien van de link. Handige tip en we gaan eens kijken of we dat in de handtekeningen toe kunnen passen.

  Het eerdere verhaal over goeie content en je wordt vanzelf gelinkt was iets minder voor ons. Het is en blijft lastig om aantrekkelijke content te schrijven voor een whiteboard zoals wij die op http://www.whiteboardshop.nl verkopen. en een link zoals ik hier net gebruik heeft dus volgens het keyword principe weer weinig tot geen effect...

  lijven oefenen

 13. @Karel,

  Maar dan heb je er toch niks aan voor je ranking in te zoekmachines? (wat wel in het artikel wordt geschreven)

  P.S. Goede site dit!

 14. Leuk artikel!
  Linkbuilding is het moeilijkste wat er nog moet gebeuren, en dat lukt me nog niet al te goed. Tijd om er eens werk van te maken met deze tips!

  Thanks!
  Stijn

 15. @Frank,

  Nofollow wil niet zeggen dat Google de link niet ziet! Mijn beleving is dat Google de link wel leest en hem wel registreert. Google zal alleen niet volgen om meer links te vergaren.

  Ik ben van mening dat de nofollow daardoor geen negatieve invloed heeft op het aantal backlinks welk er gemaakt worden.

  Ik baseer dit op een onderzoek welke wij hebben gedaan naar de backlinks voor één van onze webshops. In verschillende tools krijgen wij verschillende resultaten, maar daar zitten ook Nofollow resultaten tussen.

  Het is dus in mijn ogen geen verspeelde moeite.

Reacties zijn gesloten.