Adverteren op grote sites onverstandig?

13 januari, 2007

EmarketerAdverteren op kleine niche websites kan een groot verschil maken. Volgens een artikel van Emarketer is het vaak verstandiger om op kleine niche websites te adverteren. In plaats van je hele budget te besteden aan enkele grote websites kan het vaak verstandiger zijn om dit budget te besteden aan de wat kleinere maar meer gerichte websites.

Advertentie grafiek

Deze grafiek vertoont de verwachte stijging van de advertentie budgetten in de VS voor 2007.

Maar is het wel verstandig om het hele budget aan grote websites te besteden? Dat is wat Emarketer zich afvraagt.

Het antwoord, ja en nee.

 

NEE

Wanneer je gerichte bezoekers op je website wil hebben kun je beter naar kleinere websites zoeken die beter bij je doelgroep passen. Een voorbeeld:

Stel je verkoopt iPods. Het lijkt misschien logisch om bijvoorbeeld op Hyves te adverteren. Je mag toch verwachten dat daar je doelgroep zit. En waarschijnlijk zit je doelgroep ook daar. Maar denk je nu echt dat alle Hyvers een iPod willen? Nee, een groot deel van deze Hyvers wil helemaal geen iPod. Maar, en nu komt het, zij zijn wel nieuwsgierig en klikken vrolijk op je advertentie. En dat zijn vaak de verloren euro's.

Wanneer je echter op een website adverteert die misschien niet zoveel bezoekers heeft maar veel meer doelgroep gericht is kun je vaak met een fractie van je advertentiebudget dezelfde resultaten behalen. (En vaak nog veel betere resultaten!)

 

JA

Bij branding, de wereld laten weten dat je bestaat en zorgen dat ze je onthouden, kan het wel verstandig zijn om zoveel mogelijk “gezien" te worden. Het nadeel van branding door adverteren is dat het vaak veel geld kost en de resultaten moeilijk te meten zijn. Branding is daarom vooral weggelegd voor de wat grotere bedrijven met een groter marketing budget.

 

Conclusie

Bepaal eerst eens wat je wilt bereiken met je advertenties. Wil je producten verkopen? Ga dan eens op zoek naar (kleinere) websites waar je doelgroep zit. Het voordeel is dat adverteren op kleinere websites vaak ook nog goedkoper is.

Wil je de wereld laten weten dat je bestaat? Zorg dan dat je een groot budget klaar hebt staan en hoop op een goede afloop. Probeer waar mogelijk te onderzoeken of het effect heeft. Ga bijvoorbeeld eens de straat op en vraag de mensen of dat ze ooit van je website/bedrijf gehoord hebben. Doe dit voor de branding campagne en na de branding campagne.

Overigens zijn er voor branding wel goedkopere manieren. Denk maar eens aan virale marketing

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Hier zijn wij het natuurlijk volledig mee eens. Vorig jaar zijn wij gestart met het inititief http://www.ontwikkelingswijzer.nl: een niche website voor hoger opgeleiden op zoek naar een training of opleiding! Want ook wij vinden Ja en Nee en wij willen graag die Ja invullen.
  Maar aangezien dit een bericht is van vorig jaar zou het ook wel eens boeiend zijn om dit met cijfermateriaal ondersteund te zien. Is dat er inmiddels? En nee, wij hebben het nog niet anders zou ik het zeker geven.

 2. Ik denk dat de grootste klasse bedrijven het "nee" aspect zullen kiezen aangezien bij de "ja" de budgetten waarschijnlijk veel hoger zullen moeten liggen om te adverteren. Ik vraag me ook af, als een bedrijf al een groot budget kan veroorloven, dan moeten die toch al wat naam hebben (lees: verdiend) en hoeven ze dit mss niet? Eerst doelgroep en plan opmaken, daarna kiezen. Goeie argumenten in deze post Karel!

 3. Een lening nodig hebt om uw bedrijf uit te breiden? Je hebt een slechte kredieten dat u wilt oplossen? Meld je aan voor een lening nu en goedgekeurd te krijgen.
  Wij bieden alle soorten van lening tegen een verlaagde rentevoet. we; leasing uit leningen aan die in financiële stress en ook voor zakelijke expansie. Contacteer
  ons vandaag en goedgekeurd te krijgen Wij bieden alle soorten van de lening Zoals

  Persoonlijke Leningen
  Business Lening
  Bad Credit Leningen
  Home Loan
  Auto Lening

  Contact E-mailadres: onlyfinance@hotmail.com

  1. Goedmorgen.

   Menner/ ik heb gelezen dat jullie help financiel eiger bedrijf start kan jullie mij help of advies.

   groet:

   Maria machado

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *