Social Gaming : Facebook vs Google+

12 augustus, 2011

Het online kunnen spelen van verschillende spelletjes samen met je vrienden is een heel belangrijke pijler in een sociaal netwerk. Dit omdat je hier een heel belangrijke doelgroep mee aanspreekt, de jongste generatie die online actief is. Deze doelgroep is in dit stadium nog weinig waardevol maar zij zijn wel de klanten van de toekomst. Als je deze mensen al in een zo vroeg mogelijk stadium kunt binden aan je netwerk dan zijn deze op lange termijn zeer waardevol. Hoe langer iemand actief is op een sociaal netwerk des te trouwer zal deze blijven aan dit netwerk. De reden hiervoor is vrij simpel, een profiel is eigenlijk een openbaar dagboek. Je zorgt voor je eigen content en hier zit best veel emotionele waarde aan. Dit ga niet zomaar wissen om op een ander netwerk een nieuw profiel te starten.

Google+ Games

Google begrijp het belang hiervan ook en beseft dat dit een noodzakelijk onderdeel is om ook andere mensen aan te trekken dan degene die nu actief zijn op Google+. Google+ is een aantrekkelijk netwerk voor mensen die al vertrouwd zijn met de producten van Google. Ik heb ergens gelezen dat er ongeveer zo'n 200 miljoen mensen een connectie hebben met Google via één of andere dienst. Stel dat al deze mensen een Google+ account aanmaken, dan is dit aantal eigenlijk nog weinig in verhouding tot Facebook.
Social gaming is dus voor beide partijen van cruciaal belang. Games op Google+ zijn niet meer veraf en er zijn ook al enkele titels bekend zoals Zynga Poker, Angry Birds en Sudoko die de mensen naar het netwerk moeten gaan lokken. Facebook heeft hierin wel al een grote voorsprong en kondigde meteen na het nieuws van Google al enkele nieuwe functies aan.
De nieuwe Facebook game functies:

  • The Game Ticker: deze functie verandert de chat aan de rechterkant in een nieuwsfeed waarin de game activiteit van je vrienden te zien is. Wat ze spelen, welke scores ze gehaald hebben, welke trofeeën, enz. Zo kan je ook gewoon klikken op een spel wat een vriend aan het spelen is en met hem meespellen via een simpele klik. Ook heb je de controle over wat je hierin wilt zien en wat niet.
  • Er is ook een nieuwe schermvergrotingsmode om de spelervaring te verbeteren.
  • Spellen kunnen ook makkelijker gebookmarkt worden zodat deze onmiddellijk toegankelijk zijn vanuit het beginscherm.

Hier de productvideo van Google+

 

Telefoonnummers op Facebook

Facebook komt de laatste tijd bij het minste in een slecht daglicht in de media. De meesten zullen het wel ergens hebben opgevangen, al je nummers uit je telefoon zijn te zien op Facebook. De ene website neemt het over van de andere en zo komt het in de mainstream en die weten niet eens waarover ze het hebben. Als de titel maar paniekerig genoeg klinkt zodat het veel mensen aanspreek om te lezen en over te praten.

Hoe zit het met die nummers?

Inderdaad, maak je gebruik van een app op je smartphone en synchroniseer je deze met je Facebook profiel dan kun je in je profiel nummers terugvinden van je vrienden. Deze zijn alleen zichtbaar voor jezelf! En ergens denk ik wel dat Facebook dit doet om straks als het bellen met Skype via Facebook meer in gebruik genomen wordt je niet verveelt zit om al je contactpersonen terug in te voeren.
Ja maar ik vind dat dit mijn privacy schaad! Dat kan best zo zijn maar leer daar maar mee leven. Dat is het internet! Deze diensten zijn allemaal gratis maar in ruil vragen zij gebruikersinformatie voor advertentie doeleinden en voor de verdere uitbreiding van hun producten.
Ik zelf heb een smartphone met het Andriod besturingsysteem van Google. Al mijn gsm nummers vind ik ook terug in mijn Gmail contactpersonen. Maar Google en Facebook weten zelf ook goed genoeg dat ze echt geen nummers kunnen doorverkopen aan derden. Moest ik nu mijn gsm verliezen ben ik zelf blij dat ik niet al mijn nummers kwijt ben! Beide partijen zullen nog lang worstelen met privacy kwesties omdat hier bijna geen wettelijke regelingen over zijn en veel van deze gebieden compleet  nieuw zijn.

Besluit

Sociale netwerken draaien op interactie. Deze interactie wordt gevoed door verschillende toepassingen die afgesteld worden op verschillende doelgroepen. In de toekomst zullen we een sterke groei zien van deze toepassingen en de integratie hiervan in sociale netwerken.
 
Bron: Mashable

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Privacy en internet zijn inderdaad niet echt bepaalt vrienden. Klopt dat je zegt dat je daar maar aan moet wennen.
    Waardevol artikel overigens.
    Gr Sven

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *