Meer advertentie-inkomsten? Meer conversies?

De kans is groot dat je al geklikt hebt op het omgevouwen hoekje rechtsboven op deze website. Waarschijnlijk heb je dit nog niet vaak gezien. Het bestaat overigens al wel een tijdje maar tot voor kort was dit alleen beschikbaar voor de websites met een groter budget.

Tegenwoordig worden bezoekers overspoeld met advertenties. Banners, tekstadvertenties, video-ads enz.. Bezoekers zijn dus ook niet meer zo happig op dit soort reclame-uitingen. De advertentie die je echter rechtsboven deze pagina ziet is nieuw en verfrissend, en reken maar dat dit soort advertenties een hoog doorklikratio halen!

Ik heb dit scriptje ook op mijn internet marketing forum geplaatst en het doorklikratio ligt boven de 15%. Wanneer je al een tijdje meedraait op internet marketing gebied weet je dat dit een abnormaal hoog percentage is.

Je kunt dit script eenvoudig downloaden en installeren (ik ben er een kwartiertje mee bezig geweest). Je zou het script voor de volgende zaken kunnen gebruiken:

 • Verwijzen naar speciale aanbiedingen;
 • Meer nieuwsbriefinschrijvingen;
 • Verkrijgen van leads;
 • Als advertentieruimte. Je kunt deze positie voor een flink bedrag verkopen aangezien het doorklikratio bijzonder hoog ligt.

Ik ben er zeer tevreden over! Je kunt het script hier downloaden.

Als je het geïnstalleerd hebt laat me dan even weten wat de resultaten zijn!

UPDATE: Jurgen wees me op het feit dat dit script ook gratis te downloaden is, de betaalde link is dus verwijderd. Jurgen, bedankt!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Het probleem van deze advertentievorm is dat het gericht is tegen iets wat al lang niet meer zou mogen bestaan: popups, popunders en andere soorten van rotzooi. Ik heb nog steeds een hekel aan reclame voor iets wat me niet boeit.

  Als ik op internet aan het sufen ben, heb ik helemaal geen behoefte aan reclame, tenzij het gerelateerd is aan het onderwerp wat ik zoek. Algemene reclame uitingen vind ik storend - Wat zeker weten ook geldt voor deze dingen.

  Trouwens, die conversie is nu _denk ik_ zo hoog, omdat het een relatief nieuwe vorm van reclame-uitingen is. Ik vermoed namelijk dat de conversie erg laag gaat worden, omdat je totaal niet weet wat je kan verwachten achter die banner.

 2. @Erik-Jan,

  Je hebt natuurlijk helemaal gelijk dat reclame vaak storend is, zeker als het een algemene uiting is.

  Toch vind ik dit soort ads niet echt storend. Ze nemen, wanneer je er niet op klikt, weinig ruimte in beslag. Verder kun je de advertentie bekijken zonder dat je erop hoeft te klikken, vind je het interessant dan kun je er op klikken.

  Dat van die ctr heb je ook helemaal gelijk in. Over een jaar hebben veel websites waarschijnlijk van dit soort ads, en dan daalt de ctr ook weer.

 3. Gek dat ik dat uitgerekend vandaag bij jou zie!

  Twee dagen geleden moest ik ineens an deze advertentieform denken en begon erover te denken zelf zoiets in Flash 8 te bouwen. Is op zich niet zo'n probleem. Het is maar een geaniemeerde button in een playervenster dat vergroot wordt tijdens het MouseOver-event.

 4. @Karel:

  Het probleem vind ik veel meer dat deze vorm van advertenties waarschijnlijk niet content driven is als bij Adsense. Ik zit gewoon niet te wachten op advertenties over de nieuwe V40 als ik een SEO blog bekijk.

 5. Misschien nog het grootste nadeel dat je niet weet wat er achter zit. Leuk voor kinderen die opeens porno reclame krijgen. Of je hebt spyware te pakken. Ik zal er niet op klikken.

 6. Bij mij doet het voorbeeld het ook niet..

  Jammer dat je gezien je het zelf wel hebt weten te plaatsen, de instructie die waarschijnlijk niet zo gek ingewikkeld is er niet even bij geplaatst hebt.

  Overigens vind ik het als publisher voor interne doeleinden ook een leuke tool, dat het over 1 jr minder interessant is zal idd vast wel, wie dan leeft, wie dan zorgt..

 7. Hoi Karel,
  Script werkt perfect! Alleen wanneer ik op de link klik, opent het een andere tab of opnieuw in de browser, dus niet in dezelfde pagina.

  Als deze instelling wil veranderen heb ik het fla (flash) bestandje nodig, zat deze er niet bij? Met alleen het swf bestandje kan ik dit niet wijzigen 🙂

  dank voor het antwoord

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top