Google producten: ze komen en gaan!

Er is hier op de blog al veel geschreven over de Google producten.
In de tussentijd is er een heleboel veranderd in het Google landschap en daarom vond ik het tijd om een update te plaatsen.

Grote schoonmaak

Google kondigt vorige week zelf aan dat ze weer een grote schoonmaak gaan houden. De eerste was in de herfst en sindsdien hebben ze meer dan 30 producten samengevoegd of gesloten. De reden daarvoor aldus Google: “...we need to focus - or we end up doing too much and not having the impact we strive for."

Google Talk Chatback

De komende tijd gaan er dus weer een aantal dingen veranderen. Zo verdwijnt onder andere de Google Talk Chatback, ook wel bekend als Google Talk About. Met deze applicatie kon je op je pagina een real time chatsessie houden met je bezoekers. Jij bent de enige die een Google account moest hebben en zij hoefden niet eens in te loggen. In mijn ogen een hele mooie laagdrempelige vorm van interactie, maar wel ‘outdated' inderdaad.
Daar staat uiteraard iets moois tegenover, Google adviseert om de Meebo Bar te installeren. (Inderdaad een nieuwe overname van Google 😉 ) Met deze nieuwe toepassing verbind je je bezoekers in een klap met al je social media inclusief real-time updates. Hier zijn een aantal voorbeelden van de Meebo Bar functies. Logisch als je de functies ziet dat deze nieuwe toepassing is aangekocht door Google!
(De afbeeldingen zijn van de Meebo Bar site)
  

iGoogle

Google heeft ook al aangekondigd dat in 2013 iGoogle gaat verdwijnen, ken je het nog? Je eigen startpagina met gadgets, zodat je zonder verder te surfen alles vindt wat je zoekt. Gelanceerd in 2005, zonder enige weet wat het web zou gaan meemaken op het gebied van personalisatie en real-time toepassingen. Met de komst van de apps binnen Google Chrome en Android ziet Google de behoefte aan iGoogle sterk dalen, het stopzetten is dan ook een logisch gevolg.

Tijd om afscheid te nemen

Je moet ook blijven vernieuwen en je kunt niet overal de beste in zijn. Zo zijn er al heel wat producten vervangen of gewoonweg verdwenen. En als Google gebruikers kunnen we daar alleen maar blij om zijn toch? Ik vind het altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Als je er niet overheen komt heb ik hier nog een tip: op Pinterest is er door Google fans een Google Graveyard opgezet. Zo kan je je favoriete, maar helaas ‘overleden' Google product toch nog eer aan doen 😉 .

Overzicht van alle producten

Om nu nog een keer alle producten hier te gaan verzamelen gaat me wat te ver..
Ik heb uiteraard wel een tweetal tips voor jullie:
1. Kijk eens op de Google Help forums, daarop zijn alle fora te van alle producten. De link gaat naar de Engelse pagina, want daar zijn nu al veel meer producten beschikbaar dan in Nederland.
2. Voor een simpelere (Nederlandse) lijst kan je hier kijken, daar staan de producten onder verdeeld in twee categorieën: ‘Zoeken' en ‘Communiceren, tonen en delen'.
Zie je er iets tussen staan waar je meer over wilt weten? Typ het dan gewoon even in op Google.nl. Zo is de Google Checkout bijvoorbeeld erg interessant voor webwinkeliers!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top