Google Caffeine gaat live

12 november, 2009

Google heeft een kadootje voor zoekers en website eigenaars. De lang verwachte Google Caffeine search gaat snel live, net na de vakantie.

De Google Sandbox Caffeïne,waar mensen sinds de zomer werden uitgenodigd de nieuwe generatie van Google's zoek infrastructuur te testen, is gesloten en vervangen door “it's coming" bericht.

Wij waarderen alle feedback van de mensen die zoeken via de Google Sandbox Caffeïne. Op basis van al het succes dat wij hebben gezien zijn wij klaar voor een groter publiek. Binnenkort zullen wij Caffeïne op grotere schaal activeren, beginnend met een datacenter. Deze Sandbox is niet meer nodig en met pensioen, maar we waarderen het testen en alle positieve input die webmasters en uitgevers hebben gebracht.

Dus het is officieel, Google Caffeïne gaat live met alle veranderingen. Als jij je website laat monitoren in Google Caffeïne, kun je ervan uitgaan dat deze op de zelfde positie in Google zal verschijnen, maar laat je niet verrassen als deze toch een beetje ‘heen en weer danst', dat is Caffeïne op komst"¦

Dus veel geluk en hopelijk komt je site hoog in rang in de nieuwe Google.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Kijk,... weer strak bovenaan in http://sandbox.l.google.com met de zoekwoorden die boven dit bericht staan.

  geen wonder denk ik omdat ik vermoed dat hier dezelfde datacentre wordt gebruikt als voor Google.com. Er zit al geruime tijd verschil in de resultaten tussen .com en .nl. Terecht overigens als men .nl zoekt wil men als het even kan ook .nl resultaten zien.

 2. Ik snap het nog niet wat Babette bedoelt met laten monitoren en daarna de uitleg dat dit is ' het opzoeken van de posities van je website in de Caffeine preview'.
  Hoe kan alleen het opzoeken in Caffeine preview ervoor zorgen dat je positie hetzelfde blijft?
  Ik baal trouwens, want ik zak van positie 6/7 naar positie 11.

 3. Dag Babette,

  misschien je tekst dan een beetje aanpassen?

  Er staat 'Als jij je website laat monitoren in Google Caffeïne, kun je ervan uitgaan dat deze op de zelfde positie in Google zal verschijnen'.
  Ik kan dat maar op een manier interpreteren.

 4. Beste Jos,

  Dit laatste heb je verkeerd begrepen. Het monitoren kan er niet voor zorgen dat je positie hetzelfde blijft. Je kunt alleen kijken welke positie je website nu heeft.

  En snel wat aan je postitie doen dus 🙂

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *