E-mail marketing oplossing

12 december, 2006

Email marketing is hét marketing instrument aan het worden van online ondernemers. Steeds meer mensen volgen een workshop e-mail marketing.  Steeds meer mensen willen meer weten van email marketing en hebben hier veel geld voor over. In dit artikel worden wat basisbegrippen binnen de direct email marketing uitgelegd.

Event driven email marketing

Event driven marketing is dé manier om je omzet te verhogen zonder dat je daar meer klanten voor nodig hebt. Event driven marketing (EDM) richt zich namelijk op de bestaande klanten.

Het concept EDM is erop gericht om de marketing aan te passen aan de wensen en gebeurtenissen van de individuele klant. Logische voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld een trouwerij, het kopen van een huis of het opstarten van een eigen zaak. Als ondernemer reageer je dan op deze veranderingen en pas je de marketing daar op aan. Belangrijk is om te weten wat de klant beweegt anders zal het zeer lastig worden om aan de behoefte van de klant tegemoet te komen. Tja, eigenlijk best logisch"¦

Vroeger werd EDM vaak alleen binnen de grotere bedrijven toegepast. Dit omdat een dergelijk klantensysteem (CRM) vrij duur was. De prijzen van deze CRM systemen zijn nu echter een stuk goedkoper en EDM kan nu dus ook binnen de kleinere ondernemingen toegepast worden.

Email is een ideaal instrument om EDM mee te bedienen. Denk bijvoorbeeld aan vragenlijsten die gemaild kunnen worden of reacties die gemeten kunnen worden via de links in een email.

 
Email marketing software

Belangrijk bij email marketing is dat de mails bezorgd worden bij de klanten. Om dit te doen zul je een degelijke email software moeten nemen. (Email software wordt ook wel eens email newsletter software genoemd)

Het versturen van een nieuwsbrief via hotmail of outlook zal simpelweg niet voldoende zijn. Vaak worden dergelijke mails als spam gezien. Het is daarom dus belangrijk om voor een degelijke  email software te kiezen. Een goede Nederlandse aanbieder ben ik nog niet tegengekomen, helaas"¦ Er zijn er wel een paar maar deze hebben beperkte mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld maar één lijst maken of betaal je per verzonden email.

Ik gebruik, en vele internet marketeers met mij, het Engelstalige programma Aweber Autoresponder. Ik ben hier zeer tevreden over. Uit onderzoek is onlangs ook gebleken dat de email software van Aweber het betrouwbaarste is op aflevergebied. Klik hier om naar de site van Aweber te gaan.

Wil je meer informatie over dit onderwerp kijk dan eens naar dit artikel wat ik geschreven heb:  e-mail marketing.

Wil je weten hoe je meer nieuwsbrief inschrijvingen krijgt? Kijk dan eens naar het volgende artikel: communicatieplan nieuwsbrief.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Hoi Karel,

    even een kleine tip: in de mail die ik over dit artikel kreeg was de link naar deze site niet klikbaar. Ik moest dus zelf de link intikken. Ik weet niet wat er aan gedaan kan worden, maar een klikbare link scheelt denk ik zeker wel views.

    Gr.

    Peter

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *