5 lokale linkbuilding tips

12 juli, 2011

Linkbuilding is essentieel bij het SEO proces maar niet altijd even makkelijk. Dit is zeker het geval bij websites die nog niet veel autoriteit hebben opgebouwd omdat mensen niet snel gaan linken naar iemand die ze niet kennen. Toch zijn er een aantal linkbuilding kansen die wel eens over het hoofd worden gezien.
Hieronder een overzicht van 5 tips die je kunnen helpen bij het linkbuilden.

 1. Lokale directory's

 2. Scholen

  Linkjes van openbare instellingen hebben meestal een goede linkkracht. Ben je actief in een schoolgemeenschap of kun je iets betekenen. Een vermelding op dergelijke websites zijn altijd de moeite waard.

 3. Goede doelen

  Het kopen van linkjes is absoluut verboden maar zijn er zulke organisaties actief bij je in de buurt? Draag dan je steentje bij aan de gemeenschap en een vermelding op hun website is dan meestal wel op zijn plaats.

 4. Sportclubs

  Iedere lokale gemeenschap heeft wel een aantal sportclubs. Kijk wat je bedrijf kan betekenen voor zulke clubs en een vermelding op hun websites is dan een kleine moeite. Meestal bieden bedrijven dan kortingen aan voor de leden van de club.

 5. Lokale pers

  Tegenwoordig zijn er ook veel lokale nieuwswebsites. Ieder bedrijf heeft wel eens een interessant verhaal wat te maken heeft met de lokale gemeenschap. Dergelijke websites zijn altijd blij met lokaal nieuws. Deel je verhaal en vraag voor een kleine verwijzing naar de website.

 
Veel plezier met het linkbuilden!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Prachtig artikel met goede linkbuilding tips. Dank je wel.
  Nog even een opmerking/vraag over tip 1. Je schrijft dat je zelf een lokale directory kan/moet aanmaken als er geen zijn.
  Hoe maak je dan zo'n lokale directory aan? Tips? Instructies?
  Bij voorbaat dank.

 2. Goed artikel en creatieve linkbuilding tips!
  Als ik met linkbuilding bezig bent zoek ik vaak in Google. Via de SERP ga ik na een site en plaatst een link(verzoek).
  Wat ik mij af vraag is of Google niet kan zien waar ik links aan het plaatsen ben? Zo ja hoe kan ik dit voorkomen.
  Groet, Sjors

 3. heb je zo geen tips hoe je voor moeilijke niches (alcohol, e sig, ...) op de site van een school een link kan krijgen? Dan lijkt me toch niet zo evident, zelfs moest je een hele turnzaal sponseren.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *