Uitgebreid zoekwoordonderzoek zónder Google Keyword Planner? Dat kan met deze tool!

11 oktober, 2018

Wanneer je aan de slag gaat of bezig bent met zoekmachine optimalisatie dan kom je hoe dan ook in aanraking met het doen van een zoekwoordonderzoek. En hoewel je vroeger nog goed gebruik kon maken van de Google Keyword Planner is dat tegenwoordig niet meer zo eenvoudig.

Het is inmiddels al weer twee jaar geleden dat Google bewust de Keyword Planner heeft gelimiteerd voor bedrijven die een lage spend hebben bij Google Ads. Kortom, als online marketeer zullen we daarom op zoek moeten naar alternatieven, zeker als we niet afhankelijk willen zijn van de grillen van Google.

In dit artikel laten we een tool zien waarmee je toch heel uitgebreid zoekwoordonderzoek kunt doen, zonder de beperkingen van Google Keyword Planner.

De tool: Infinitesuggest.com

De tool die we hiervoor kunnen gebruiken is te vinden op infinitesuggest.com. Middels deze tool kun je heel diepgaand zoekwoordonderzoek doen. Het is dan ook een ideale tool om diepgaandere thema’s te ontdekken en daar uiteindelijk ook content voor te ontwikkelen.

Addertje onder het gras?

Er is slechts één nadeel aan deze tool: er worden geen zoekvolumes opgehaald. Persoonlijk vind ik dat geen ramp, omdat het uiteindelijk draait om het ontwikkelen van goede content en de juiste vragen beantwoorden mét deze content.

Screencast: zo gebruik je Infinitesuggest.com

In de onderstaande screencast laat mijn collega Karel Geenen zien hoe je infinitesuggest.com kunt gebruiken:

Welke tools gebruik jij voor je zoekwoordonderzoek?

Infinitesuggest is uiteraard slechts één van de tools waar je zoekwoordonderzoek mee kunt uitvoeren. Ik ben ook heel erg benieuwd welke tools jij gebruikt, ik zie ze graag terug in de reacties hieronder!

Wil jij een gratis tip ontvangen voor jouw website?

Graag wil ik jou voorzien van een gratis gepersonaliseerde tip voor jouw website. Interesse? Klik dan op de onderstaande link.

Ja, ik wil graag een gratis tip.

Max Ledeboer is binnen KGOM verantwoordelijk voor Google Ads campagnes en marketing automation trajecten. Daarnaast is Max in het bezit van verschillende Google certificaten. Op regelmatige basis schrijft Max over de verschillende online marketing interesses.

Contact: LinkedIn | E-mail

    1. Deze tool gebruik ik ook al een tijdje, werkt erg prettig. Ook de rankchecker werkt fijn.
      Ik denk er wel eens over om toch over te stappen of Ahrefs. Volgens mij zijn daar de zoekvolumes nauwkeuriger. Maar de kosten zijn ook wat hoger.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *