Screaming Frog SEO Spider: Geweldige SEO-tool!

Afgelopen week heb ik een geweldige tool ontdekt voor iedereen die met zoekmachine optimalisatie bezig is: Screaming Frog SEO Spider.
De naam zegt het al, het is een spider die je hele website doorspit, en een schat van informatie ontsluit. In de video onder dit artikel krijg je van mij een tip hoe je deze tool praktisch kunt inzetten.
De mogelijkheden zijn ontzettend uitgebreid met deze tool. Eigenlijk kun je bijna niet zonder deze tool, en zeker niet als je een wat grotere website hebt.

Screaming Frog SEO Spider

Eigenlijk behoeft deze tool weinig beschrijving. Het is vrij eenvoudig om direct te starten. Waar het natuurlijk om draait is wat je ermee kunt, en dat ben ik van plan uit te leggen aan de hand van een aantal video's.
In de onderstaande video leg ik uit hoe je deze tool kunt gebruiken om redirects en verkeerde verwijzingen op te sporen (404 errors).

Binnenkort meer video's over deze handige tool!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Hey Karel, prima tooltje inderdaad, ik kende hem al tijdje, maar ik wist niet dat ze nu ook een mac variant hadden. Heb jij enig idee wat er gebeurd als je 50.000 pagina's spidert? Zou je dat eens willen proberen? (bijv. shop.conrad.nl) ik ben wel benieuwd of hij het dan ook nog zo lekker doet...

 2. Die kende ik nog niet. Het werkt simpel en snel. De beperking dat je bij de gratis versie maar 500 URL's kunt checken is erg jammer.
  Er zijn andere tools die het denk ik beter doen. Wel goed dat je het behandeld.

 3. zag er goed uit.
  heb helaas maar 1 kleine site kunnen checken.
  bij het invoeren van een andere url weigerde het programma dienst.
  maar toch, bedankt voor de tip.
  peter, ik probeer ook jouw tip even, ook bedankt.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top