Google komt met handige nieuws item tool

11 november, 2009

Google heeft het makkelijker gemaakt om actuele nieuwsberichten te volgen uit Google nieuws op basis van uw eigen zoekwoorden. Voor het maken van deze aangepaste nieuws sectie gaat u naar uw Google Nieuws Startpagina, Klik op “Add a Section", hier kunt u de huidige secties van Google toevoegen. Maar u kunt ook een sectie op maat maken door middel van de “Create a Custom Section".

Hier kunt de nieuwsberichten filteren op basis van specifieke zoektermen, geografisch gebied en bronlocaties. U heeft hier de optie om de gepubliceerde sectie openbaar te maken zodat ook andere gebruikers deze kunnen zien.

Als u klaar bent met aanmaken van de nieuwssectie klikt u op "Create" en gaat u terug naar de Google Nieuws Startpagina. Hier ziet u dan de nieuws sectie die u zojuist heeft aangemaakt, samen met de standaard nieuws afdelingen van Google.

De functie is momenteel alleen nog maar beschikbaar in de edities Australië, Canada, India, Ierland, Nieuw-Zeeland, VS en VN. Als u op andere manier toezicht wilt op actueel nieuws kunt u wel gebruik maken van Google News Alert met e-mail. U krijgt dan hetzelfde, hoewel het surfen op de nieuwspagina van Google zelf weldegelijk verleidelijker is dan het via G-mail ontvangen.

Via: Google Blog

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *