Een online spaarkaart voor meer sales

Wat hebben een pannenkoekenhuis en internet marketing gemeen? Ik zal het je uitleggen"¦

Mijn vriendin vroeg me om nog eens mee te gaan uit eten. En of ik even een restaurantje kon regelen. Na wat rond gebeld te hebben bleek dat het toch vrij druk was en zodoende eindigden we in een klein en gezellig pannenkoekenhuis. Toch dacht ik even dat we in een speelgoedwinkel beland waren (kun je het nog volgen). Midden in de zaak stond een tafel met allerlei speelgoed. Nieuw in de doos welteverstaan. Op dit speelgoed zaten kleine stickertjes met getallen geplakt. Nieuwsgierig als ik ben vroeg ik de eigenaar wat dat speelgoed daar deed en waar die stickertjes voor diende. “Dit speelgoed kunnen kinderen uitkiezen als ze hier een X aantal keer zijn komen eten, het getal op de stickertjes correspondeert met het aantal keer dat ze hier moeten komen eten voordat ze het mee mogen nemen". Kijk, dat is nog eens marketing!

Veel mensen zijn gek op sparen. Toch zie je bij online ondernemingen nog maar weinig spaarprogramma's. Een gemiste kans!

Je kunt bijvoorbeeld de klant spaarpunten bieden bij elke 5 euro die ze besteden. Deze spaarpunten kunnen ze dan inleveren voor een bepaald cadeau of bij een x aantal punten krijgen ze een bepaald kortingspercentage.

Even een kleine tip. Wanneer je cadeaus gaat weggeven zorg er dan voor dat je verschillende niveaus maakt. Dus voor 100 punten kan de klant een koffiezetter kiezen maar voor 500 punten kunnen ze een wasmachine kiezen. Op deze manier zorg je ervoor dat mensen niet meteen de punten inleveren maar door gaan sparen voor een duurder product. En doorsparen betekent meer verkopen!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Hoi Karel,

    Leuk en goed stuk, echter ik ben al enige tijd op zoek naar een digitaal spaarsysteem voor een internetwinkel.

    Enig idee waar je dat kan vinden ?

    Vriendelijke groet,

    Stijn

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top