Accepteer meerdere betalingsvormen

11 december, 2006

Wanneer je een webshop hebt of een dienst verkoopt via het internet zullen de mensen moeten kunnen betalen (tja, logisch dacht ik zo..) Toch zijn er nog een hoop webshops waarbij dit toch niet zo eenvoudig blijkt! Er wordt vaak nog gebruik gemaakt van een handmatige overschrijving. En dat kost klanten!

Wanneer men alleen de betalingsmogelijkheid “overschrijving" aanbiedt zullen er veel klanten weglopen (klikken). Waarom? Het kost simpelweg teveel moeite! Klanten moeten naar de bank of moeten zelf online een overschrijving doen. Vandaar dat het verstandig is om meerdere betalingsmogelijkheden aan te bieden op je website. Hieronder zal ik de belangrijkste opnoemen:

Ideal
Dit is een vrij nieuw betalingssysteem opgericht door de grotere Nederlandse banken. Volgens de banken wordt dit de nieuwe standaard voor betalingen via het internet. Hoe werkt het?

Klanten bestellen een product en klikken dan op afrekenen. Wanneer dan voor Ideal wordt gekozen wordt gevraagd bij welke bank men is aangesloten. Kies je bijvoorbeeld voor Rabobank dan zal automatisch het online betalingsscherm van Rabobank geopend worden. Dit is hetzelfde scherm als wanneer je online wil bankieren. Je pakt dan (in het geval van de Rabobank) je Random Reader erbij, steekt er je pasje in, voert wat codes in en je krijgt een betalingscode op je Reader te zien. Dit vul je in op het scherm en voilÁ¡! De betaling is afgerond. Een zeer handig systeem. Voor meer informatie over Ideal klik hier.


Creditcard
De meest bekende (en meest gevreesde) betalingsmogelijkheid op internet. Het is echter ook de meest gebruikte mogelijkheid. Vooral in het buitenland wordt er veel gebruik gemaakt van een creditcard. In Nederland is men er nogal huiverig voor ivm. Creditcardfraude. Ik verwacht overigens wel dat deze schrik langzaam zal weggaan omdat de systemen steeds veiliger worden.

Vooral wanneer je ook producten aan het buitenland verkoopt is het handig om gebruik te maken van de creditcard betalingsmogelijkheid. Klik hier voor meer informatie over de betalingsmogelijkheid creditcard.

Acceptgiro/machtiging
Dit is een ideale betalingsmogelijkheid wanneer je bijvoorbeeld een abonnement verkoopt. Er kan dan maandelijks een bedrag worden afgeschreven (machtiging) of maandelijks een acceptgiro worden verstuurd. Klik hier voor meer informatie over acceptgiro/machtiging.

Overschrijving
Het is uiteraard wel verstandig om de mogelijkheid tot overschrijving aan te blijven bieden. Niet iedereen houdt van “nieuwe technieken" en zullen dus alleen bestellen wanneer ze over kunnen schrijven.

Het is ideaal om meerdere betalingsmogelijkheden aan te bieden. Het is bijvoorbeeld verstandig om zowel Creditcard, overschrijving en Ideal aan te bieden. Zo bent je er zeker van dat (bijna) elke klant de betalingsmogelijkheid ziet waar hij of zij het liefst gebruik van maakt.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Hallo,
    Duidelijke info over betalingsmogelijkheden,maar waarom heb je het niet over Pay pal ?
    Ideal is alleen "ideal " voor Nederland.
    Heb je nog een anderen internationale oplossing ?
    gr Anja

  2. eFactoring is tegenwoordig de oplossing voor webwinkels om consumenten de populairste betaalwijze(acceptgiro/op rekening) aan te bieden en de risico†™s uit te besteden aan een externe partij..Bij http://www.icmo.nl is ook volledige outsourcing mogelijk: facturen versturen, credit checks, debiteurenbeheer, risico overname, eFactoring, herinneringen versturen, incasso, etc.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *