7 Adsense tips voor je blog

11 januari, 2007

Er wordt tegenwoordig heel wat afgeblogd. Op veel van deze weblogs zie je tegenwoordig ook Google adsense. Met adsense is het mogelijk om wat te verdienen met je weblog. Maar hoe zorg je er nu voor dat je het maximale uit de advertenties haalt?

Hier volgen 7 tips om je Adsense inkomsten wat op te krikken"¦

Verwerk de advertenties in je design

Zorg dat de kleuren van de advertenties overeen komen met de kleuren van je website. Zo lijkt het of dat de advertenties bij de website horen en worden ze eerder als gewone content beschouwd.

 

Schrijf gerichte content

Het voordeel van adsense is dat de advertenties getoond worden die relevant zijn aan de content. Schrijf je dus op je weblog een artikel over laptops zullen er ook advertenties getoond worden over laptops. Zo kun je wat artikelen schrijven over de wat duurdere keywords en dus meer ontvangen per klik op die advertentie. Zorg er wel voor dat het artikel binnen het onderwerp van je weblog past om verwarring bij je bezoekers te voorkomen.

 

Regelmatig updaten

Regelmatig updaten helpt mee aan een weblog met veel keywords en veel content. Dit zorgt ervoor dat je meer bezoekers zult krijgen en dus waarschijnlijk ook meer inkomsten.

 

Blok advertenties van je concurrenten

Wanneer je blogt voor een bedrijf is het verstandig om advertenties van de concurrenten te blokken. Je wilt natuurlijk niet dat toekomstige klanten wegklikken van je website en het product bij een concurrent gaan kopen. Dan maar liever wat minder inkomsten uit de advertenties. Bij je Google adsense account kun je website adressen ingeven die je geblokt wil hebben"¦

 

Check de prestaties van je advertenties

Via je adsense account kun je “kanalen" instellen voor bepaalde advertenties. Voor advertenties aan de rechterkant maak je dan bijvoorbeeld een kanaal aan genaamd “rechterkant". Wanneer je zo alle advertenties indeelt kun je goed bijhouden welke het meest opleveren en aan welke nog gewerkt moet worden.

 

Test verschillende formaten en posities

Het is belangrijk om verschillende advertentie formaten en posities te testen. Zo kom je erachter wat het optimale advertentieformaat voor jouw website is en welke posities het beste scoren op je website.

 

Overdrijf niet!

Zorg ervoor dat je niet heel de website volzet met advertenties. Bezoekers zullen dit niet waarderen en zullen niet zo snel terugkomen. Zorg dat je een goede balans vindt tussen content en advertenties.

 

Klik NIET op je eigen advertenties!

Denk niet even snel een paar euro's te verdienen door op je eigen advertenties te gaan klikken. Google logt alle ip-adressen. Wanneer ze ontdekken dat je op je eigen advertenties klikt, zullen ze je account stilzetten. En dan heb je helemaal geen inkomsten meer"¦

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *