Snel meer bezoekers? Gebruik een contactlijst importeer tool

10 mei, 2007

Zoals de meeste al wel weten ben ik ook de eigenaar van het internet marketing forum. De laatste tijd loopt het niet echt denderend en de nieuwe aanwas blijft ook uit. Tijd om het forum dus eens aan te pakken!

Om leden te stimuleren nieuwe mensen te zoeken hebben ze van mij allemaal een afilliatelink gekregen. Wanneer ze deze link promoten en iemand schrijft zich in via die link krijgen ze “een punt". Degene met het meeste aantal punten aan het einde van de maand ontvangt 40 euro, de nummer twee 20 euro.

Verder kwam er iemand op het idee (bedankt amroawad) om een contactlijst plugin te installeren. En hoeveel ik ook met internet marketing bezig ben, ik had er nog nooit van gehoord!

Na wat onderzoek blijkt een dergelijke plugin wel heel erg interessant! Ik zal in het kort even uitleggen wat een dergelijke plugin doet.

Leden en bezoekers van je website, forum of weblog kunnen met de plugin, die je op je eigen server installeert, hun MSN, Hotmail, Gmail en Yahoo contactlijst importeren. Daarna kunnen ze via de plugin een mail versturen naar deze lijst met de vraag of ze niet eens een kijkje willen nemen op de website waar de plugin geïnstalleerd is.

Kortom, een goede tool om snel meer bezoekers en naamsbekendheid te krijgen. Uiteraard heeft een dergelijke plugin zijn voor en nadelen:
Voordelen:

 • De mail is vaak persoonlijk en afkomstig van een vriend, de mail zal dus vaak geopend worden;
 • De contactlijst bevat vaak vrienden die meestal dezelfde interesses hebben en de kans is dus groot dat ook zij geïnteresseerd zijn in jouw website;
 • Snel veel bezoekers en naamsbekendheid.

Nadelen:

 • Bezoekers zijn vaak wantrouwig als het gaat om gebruikersgegevens achterlaten, het is daarom belangrijk om te kiezen voor een plugin die de gegevens en contactlijsten niet opslaat en er met andere woorden geen gebruik wordt gemaakt van een database;
 • Niet elke plugin is even goed, er bestaat een kans dat mensen een dubbele email ontvangen omdat ze bij meerdere mensen in de lijst staan.

Om de plugin werkend te zien op het internet marketing forum ga je naar www.marketing-forum.nl (wel even een account aanmaken natuurlijk) en naar je gebruikersinstellingen, daar vind je de plugin.

Tot nu toe werkt de plugin aardig, er zijn nog niet zoveel nieuwe leden bijgekomen maar het heeft al wel gezorgd voor veel bezoekers en dus naamsbekendheid.

Tot slot nog een aantal bronnen waar je de plugins kunt downloaden/kopen:

Getmycontacts.com
Plugin voor vBulletin fora
Plugin voor WordPress  (deze ga ik één dezer dagen zelf installeren)

Weet iemand nog meer van dit soort plugins of heb je een mening over dit soort plugins laat dan even een reactie achter.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Is het niet handiger om gewoon het forum op MSN-Reporter te kicken? Ik zou het in ieder geval niet waarderen als mijn mail adres gebruikt wordt voor dergelijke doeleinden.

 2. De mensen die jou in hun contactlijst hebben staan kiezen er zelf voor om die te importeren en de mail te versturen. De verantwoordelijkheid ligt dus ook volledig bij "jouw vrienden".

  Toch begrijp ik wel wat je bedoelt, ik zou er zelf ook niet helemaal gelukkig mee zijn (vandaar dat ik ook geen hotmailadres heb ;-))

 3. Ach, ik heb ook een Gmail adres, maar die gebruik ik nooit. Ik wil namelijk altijd een bericht krijgen, wanneer ik een email krijg. In de vorm van een pop-up.

  Als je iets anders weet, ik hou me aanbevolen 🙂

 4. Beste Karel,

  Zou een dergelijke tool ook in het Nederlands beschikbaar zijn? Wij hebben namelijk te maken met een erg jonge doelgroep. Tevens komt het het vertrouwen wel ten goede denk ik.

  Ik ben benieuwd.

  Overigens erg interessante artikelen! Ga zo door.

  Groeten,

  Bastin
  Eigenaar Leukstebijbaan.nl
  (+vele andere internet marketing plannen)

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *