Google test nieuwe Adsense-interface

10 november, 2009

Google voert momenteel een beta-test uit voor een beter en stijlvoller ontwerp van het het Google Adsense account management. De nieuwe interface zal de taak van het beheren van de Adsense accounts makkelijker en minder bedreigend maken.

Uit de steekproef, welke Google met een screenshot heeft aangegeven, lijkt de nieuwe interface inderdaad beter dan de huidige. Het ziet er minder rommelig uit, de links naar de informatie zijn veel strakker aangegeven. Deze nieuwe interface geeft ook gedetailleerde rapporten waarmee u dagelijks statistieken kunt bekijken in mooi grafisch formaat.

performancegraphs

Ook het advertentie controle gedeelte wordt steviger gemaakt met meer opties voor beheer van advertenties. Met een heldere interface die het makkelijker zal maken advertenties te herzien. Gemeenschappelijke taken in deze nieuwe Adsense interface zijn vereenvoudigd en kunt u hier terug zien op individuele rekeningen. In de berichten inbox ontvangt u bij deze nieuwe interface ook tips en waarschuwingen voor iedere pagina van uw AdSense account. Het ziet er naar uit dat dit een absolute verbetering en vernieuwing zal worden ten opzichte van het nogal ouwelijk AdSense interface. 

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Er zijn de afgelopen jaren flink wat functies toegevoegd aan AdSense dus een nieuwe interface is meer dan welkom!

    Ik vind het alleen jammer dat het bij Google vaak ontbreekt aan eenheid binnen applicaties. Zo zie ik in de screenshot grafieken, tabellen en een deelnavigatie die weer totaal anders zijn opgezet dan bijvoorbeeld in Analytics en Adwords. Waarom niet de werking en het uiterlijk van vergelijkbare functies hergebruiken? Of zouden we de vormgeving van de zaken die ik net noemde binnenkort ook terugzien in AdWords en Analytics?

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *