De nieuwe Chrome en Instant Pages

10 augustus, 2011

De browser van Google zit ondertussen alweer aan zijn 13de versie. Deze browser verovert nog steeds meer en meer marktaandeel. Dit is niet verwonderlijk, zelf werk ik hier ook graag mee. De browser is snel en je kunt hem helemaal naar wensen inrichten. Deze 13de versie heeft een aantal nieuwigheden zoals een print preview en er zijn ook meer dan 30 veiligheidslekken gedicht. Om deze lekken op te sporen betaalde Google 17000 dollar uit aan mensen die deze lekken blootlegden. Er zou zelfs 1 gebruiker zijn die dit jaar daar al 22000 dollar mee verdiend zou hebben. Maar 1 van de "belangrijkste" nieuwe functies is wel de Instant Pages.

Instant Pages

Zoals je in de video kunt zien worden de pagina 's uit de zoekresultaten veel sneller geladen. Dit komt omdat sommige resultaten al in de achtergrond worden geladen. Als je dan op een resultaat klikt moet deze niet meer geladen worden en krijg je hem in een fractie van een seconde volledig te zien.
Op zich wel een mooie functie die zeker wel potentieel heeft. Hoe minder lang je moet wachten hoe beter natuurlijk. Maar op verschillende blogs is al te lezen dat deze functie wel eens tot foutieve data kan leiden in verschillende analytics programma's. Dit omdat de pagina al in de achtergrond geladen wordt en als de gebruiker niet op het zoekresultaat klikt waarvan de pagina toch al geladen is wordt hier wel een pageview voor genoteerd.
Google heeft hier ook al op gereageerd en zegt dat ze bijna altijd alleen maar pagina's zullen laden als ze ook zeker weten dat de gebruiker hier ook echt op gaat klikken. (Om dit te weten moeten ze toch vrij veel gebruikersinformatie hebben lijkt mij"¦)
In ieder geval vind ik de browser heel goed werken. Wie hem nog niet gebruikt en hem wil testen dan kan je hem hier downloaden en bezoek dan ook eens de Chrome web store voor het toevoegen van extra functies.
Bron: Digital Trends

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *