Cutt's over zoekmachine optimalisatie voor bloggers

10 augustus, 2007

Zoekmachine optimalisatie tips van Matt CuttsMatt Cutt's (de zoekmachine optimalisatie spreekbuis van Google) heeft naar aanleiding van zijn presentatie op Wordcamp 2007, een tweedaagse conferentie over WordPress, een aantal discussiepunten op zijn weblog geschreven.

In één van die punten haalt hij het zogenaamde streepjes-probleem van url's aan. Dit is wat Matt heeft geschreven over dit probleem:

If you read Stephan Spencer's write-up, he says that underscores are the same as dashes to Google now, and I didn't quite say that in the talk. I said that we had someone looking at that now. So I wouldn't consider it a completely done deal at this point. But note that I also said if you'd already made your site with underscores, it probably wasn't worth trying to migrate all your urls over to dashes. If you're starting fresh, I'd still pick dashes.

Google is op dit moment dus aan het kijken naar dit “probleem". Waarschijnlijk gaan ze in de toekomst de gewone streepjes (min-teken) en de underscores (liggende streepjes) als gelijk behandelen. In de tussentijd adviseert Matt je dus om, als je de keuze nog hebt, te kiezen voor het min-teken. Hij geeft verder ook nog aan dat de underscores weer de voorkeur hebben boven geen enkel streepje, aan elkaar geschreven dus. Dus in volgorde van goed naar “slecht":

  1. Karelgeenen.nl/internet-marketing
  2. Karelgeenen.nl/internet_marketing
  3. Karelgeenen.nl/internetmarketing

Verder adviseer ik je om zeker eens de powerpoint van Matt te bekijken, hier geeft hij een aantal tips voor (WordPress)-bloggers.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Dat gesponsorde themes je trustrank omlaag kunnen halen verbaasd me ook wel een beetje. Goede reden dus om je eigen theme te bouwen of de links eruit te slopen richting de maker.

  2. "Dat gesponsorde themes je trustrank omlaag kunnen halen verbaasd me ook wel een beetje. Goede reden dus om je eigen theme te bouwen of de links eruit te slopen richting de maker. "

    Inderdaad een beetje vaag allemaal. Nog nooit van gehoord. Ok, je geeft een backlink aan de designer van de template. Dit lijkt me toch een heel normale zaak mits je maar linkt naar de ontwerper zijn eigen site en geen andere sites.

  3. Maar is het alleen de link of zou het de complete template zijn? Ik neem aan dat google slim genoeg is om gewoon een footprint te maken van een template en zo ook kan zien of het een gedownload/gesponsord template is.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *