Social bookmarking en zoekmachine optimalisatie

9 januari, 2007

Social bookmarking

Het is al een tijdje een trend om te social bookmarken. Bookmarken (toevoegen aan favorieten) word gebruikt om een bepaalde site gemakkelijk terug te kunnen vinden.

Je kent het waarschijnlijk wel van Internet Explorer en Firefox. Je kunt dan een website toevoegen aan je favorieten.

Bij het social bookmarken ga je wat verder. In plaats van de website in de favorieten van je browser te zetten, plaats je de website op een externe website waar iedereen op rond kan kijken en andermans favorieten kan bekijken. Een ander groot voordeel is dat je waar ook ter wereld je favorieten kunt bekijken en niet meer afhankelijk bent van je browser (die thuis op je PC staat).

Maar wat heeft het social bookmarken nu met zoekmachine optimalisatie te maken?

Er zijn tegenwoordig veel bookmark sites op het internet te vinden. De populairste zijn Wink, StumbleUpon, Simpy, Shadows, Rawsugar, Markaboo, Maple, ma.gnolia, Netscape, Looklater, Linkroll, Furl, Feedmelinks, Digg, del.icio.us, Blogmemes, Blinklist en Backflip. Maar waarom zijn dergelijke sites belangrijk voor je zoekmachine marketing strategie?

Zij bieden allemaal een gratis en simpele manier aan om links te creëren naar je website. En zoals bekent zijn inkomende links cruciaal voor een goede marketing strategie! Op een bookmark site kun je de url ingeven en kun je vaak ook een omschrijving en begeleidende keywords (zoekwoorden). Omdat deze sites vaak een hoge pagerank hebben worden ze vaak door de zoekmachines bezocht. Links op deze website worden dus snel door de zoekmachines opgemerkt.

Overigens hoef je niet te verwachten dat deze websites pagerank “doorgeven". De meeste maken gebruik van de link met het rel="nofollow" attribuut in de tag. Toch zullen deze links nog wel door de zoekmachines gezien worden.

Een groot voordeel is dat andere mensen je bookmarks gaan bekijken en je zo dus meer bezoekers op je website kunt krijgen.

Wanneer je dus verantwoordelijk bent voor de zoekmachine optimalisatie van een website raad ik je aan zeker eens naar deze sites te kijken. Wanneer je snel je links aan alle bookmarksites wil toevoegen neem dan eens een kijkje op: OnlineWire.com.

Oja, zorg er wel voor dat je ook wat andere websites toevoegt, anders zal het beschouwd worden als spam en kan je account geblokkeerd worden"¦ 

 

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Beste,

    Oranjoe, furl en savethis zijn ook goede bookmarkers (NL en BE).

    Heeft er iemand een idee waar ik gemakkelijk gratis een URL kan toevoegen?

    Met dank.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *