Mobiele telefoon nieuw advertentiekanaal?

9 januari, 2007

Mobiele telefoon nieuw advertentiekanaal?De mobiele telefoon is oorspronkelijk bedoelt om mee te bellen. Tegenwoordig heeft het meerdere functies, bellen, sms'en, foto's maken, mms-en, wappen en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Toch is het eigenlijk wel vreemd dat er nog zo weinig gebruik wordt gemaakt van adverteren via de mobiele telefoon. Tijd om dit eens wat nader te bekijken"¦

Het is de taak aan de adverteerders om een mobiele telefoon cultuur te creeren waarin reclame geaccepteerd wordt. Ik zelf zou er nog de grootste moeite mee hebben. Dagelijks krijg ik al genoeg sms-jes en ik moet er niet aan denken dat daar ook nog eens reclame bijzit. Dan krijgen we straks hetzelfde effect als met je mailbox. Daar is spam de normaalste zaak van de wereld.

Toch denk ik dat het mogelijk moet zijn om mensen te overtuigen hun gsm nummer op te geven en er mee in te stemmen dat ze af en toe eens reclame ontvangen.

Het is wel zaak dat de gebruikers niks meer hoeven te betalen voor de sms-jes die ze nu ontvangen wanneer ze zich ergens voor inschrijven. Nu zie je nog vaak dat je tot wel anderhalve euro moet betalen per ontvangen sms. Dit zou dan betaalt moeten worden door adverteerders.

Ik denk dat er voor ringtone sites hier een grote mogelijkheid ligt. Gebruikers kunnen dan gratis ringtones downloaden en in ruil hiervoor kunnen ze een paar sms-jes verwachten met reclame. Voor wat hoort wat, nietwaar?

Wanneer je de gebruikers dan laat inschrijven via een website en je kunt wat meer achtergrond informatie krijgen (sekse, hobby's, leeftijd enz.) dan kun je zo mooie profielgroepen aanleggen. Deze profielgroepen zijn ideaal voor de adverteerders.

Maar hoe zorg je er nu voor dat de advertenties ook daadwerkelijk gelezen worden? Zet onder elke reclame sms een code. Deze code kan dan weer ingevoerd worden op een website (krijg je hier ook weer extra bezoekers"¦ 😉 ) en dan kunnen ze weer een nieuwe ringtone downloaden..

Dit was maar een hersenspinseltje maar met een beetje fantasie denk ik dat er veel mogelijk is op gebied van mobiele telefoon reclame.

Online kun je nu natuurlijk ook gsm nummers verzamelen. Een dj site kan bijvoorbeeld wekelijks een sms sturen met de nieuwste tracks. Zo blijf je contact houden met je (potentiële) klanten en bouw je een relatie op. Iets wat binnen de marketing, offline en online, een goede zaak is!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top