Meerdere websites samenvoegen: volgens Google moet het zo!

9 mei, 2012

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je meerdere websites zou willen samenvoegen. Bijvoorbeeld bij een overname, of wanneer je het aantal websites binnen je netwerk wil terugbrengen.
Hoe dan ook, het brengt altijd een hoop stres en onzekerheid met zich mee. De grootste angst is die voor verlies van bezoekers van Google. Want wat doet Google met de posities van de "oude" website?
In de onderstaande video legt Matt Cutts (hoofd van het webspamteam bij Google) uit hoe je dit het beste aan kunt pakken:

Samenvatting

Het is volgens Matt dus vrij eenvoudig om meerdere websites samen te voegen tot één. Eigenlijk bestaat het hele proces uit twee stappen:

  1. Zorg dat de "oude pagina's" op het nieuwe domein worden geplaatst;
  2. Verwijs vanaf die "oude pagina" naar dezelfde pagina op het nieuwe domein met een 301 redirect.

Tip

De laatste tip die Matt geeft is er wel eentje om te onthouden. Hij adviseert namelijk om te beginnen met de websites (of pagina's) met het minste verkeer. De reden is dat je op die manier kunt "testen" of dat alles goed werkt en of Google de verhuizing ook goed oppakt. Advies is dus om gefaseerd te verhuizen en te starten met pagina's waarbij je het minste risico loopt.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Karel Geenen is de medeoprichter van KGOM. Sinds 2001 is Karel actief binnen de online marketing. In de eerste jaren als webwinkeleigenaar. Daarna is Karel zijn kennis gaan inzetten om andere bedrijven verder te helpen op online marketing gebied.

Inmiddels bestaat er naast KGOM, een online marketing agency en academy, ook A Digital You waarmee de werving en selectie van online marketeers wordt verzorgd.

Contact: LinkedIn | Twitter | Tel. 085 208 21 00 | E-mail

  1. Dit kwam als geroepen ik zit namelijk met eenzelfde probleem. Ik heb mijn blog in een submap op mijn server staan en die wil ik nu integreren in mijn main site onder dezelfde domein maar in de root.
    Op de blog staan een aantal zeer populaire posts.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *