Karel Geenen nu ook te volgen via Twitter

9 april, 2008

Ik liep al enkele maanden rond met plannen om nu eindelijk eens te beginnen met Twitter. Afgelopen nacht heeft Coen mij de basis van Twitter geleerd en "¦ vanaf nu ben ik een actieve Twitter geworden!

Wat is Twitter?
Twitter is een vorm van bloggen maar dan in het heel klein, microbloggen genaamd. Twitter is een dienst die de vragen “Waar ben je? Wat doe je?" beantwoord. Je stuurt dus kleine stukjes tekst naar Twitter. Mensen die jou volgen krijgen deze berichtjes (tweets) dan te lezen.

Waarom Twitter?
Het echte nut van Twitter moet voor mij nog blijken. Wel is het interessant om te zien waar andere (bloggers) mee bezig zijn. Ik hoop overigens dat Twitter ook een soort van real-time Wikipedia is. Dus als ik eens een vraag heb dat anderen, die er meer verstand van hebben, snel antwoorden. Uiteraard besef ik dat ik zelf ook vragen zal moeten beantwoorden, iets wat ik ook graag zal doen.

Karel Geenen volgen op Twitter?
Om mij voortaan de volgen op Twitter ga je naar http://twitter.com/karelgeenen. Uiteraard moet je wel eerst een account aanmaken. Op mijn pagina kun je onderaan mijn afbeelding op Follow klikken. Je krijgt dan mijn laatste tweets te zien!

Tot ziens op Twitter!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Ik merk vooral dat veel mensen Twitter in het begin onzin vinden.

  Als je er wat actiever mee bezig gaat en steeds meer gebruik van gaat maken, dan wordt je vanzelf enthousiaster. Je gaat dan steeds meer mensen volgen en komt in contact met nieuwe mensen.

  Twitter is voor mij (naast LinkedIn) dé manier geworden om te netwerken met contacten die je maar sporadisch spreekt.

 2. FPO! (had ik toch even zin in na een aantal weken afwezigheid:)).

  Even serieus; Ik vind Twitter dus echt compleet nutteloos. Ik heb me d'r ook eens aan gewaagd en afgezien nog van een vreselijk site (de hoofdpagina en de bende met al die berichtjes) vind ik het niet echt interessant.

  Misschien kan er iemand me het nut uitleggen aangezien iedereen 'klaagt' over het nut van twitter. Ik ga dit al niet bij Hyves, Plaxo of Linked invullen, en ook geen smsjes sturen naar een service om iedereen die het maar wil te laten weten wat ik doe.

  Ik ben erg benieuwd of er iemand is die echt serieus het nut kan uitleggen hiervan. Ik zal me even abonneren op de reacties ;).

 3. Ik ben uiteraard ook erg benieuwd... Wel denk ik dat ik zeker inspiratie op kan doen via twitter. En zoals ik al aangaf, ik hoop er ook antwoorden op mijn vragen te vinden...

  PS: wat betekent FPO?

 4. Een tijd geleden heb ik mij er ook eens mee bezig gehouden en laat ik het erop houden dat ik door gebrek een tijd (of beter, overvloed aan ideeën :)) geen tijd heb gehad om me er veel mee bezig te houden. Ook zie ik de lol er nog niet zo van in, maar misschien ga je me straks overtuigen!
  Ik zie meer in Hyves en dat soort social media sites. Ook daar kun je je Wie, Wat, Waar kwijt als je daar behoefte aan hebt, maar het 'netwerken' kan in sommige gevallen erg belangrijk zijn voor gezonde traffic 🙂

 5. @Robert Jan, let er wel op dat op Hyves de doelgroep vaak heel anders is dan op op bijvoorbeeld Twitter.

  Mijn ervaring is, dat ik via Twitter makkelijker in contact kom met de mensen die tot mijn doelgroep behoren, dan dat ik dat doe via Hyves.

 6. Ok grappig en vet!
  Maar zoals ik het op deze blog zie wordt het van iedereen bijgehouden of niet?

  Is er ook een mogelijk instellingen dat er van 1 persoon wordt gezien of een aantal die je selecteerd?

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *