Je website optimaliseren voor Bing

Hoewel het marktaandeel van Bing in Europa niet echt in vergelijking staat met dat van Google is het nooit verkeerd om ook rekening te houden met deze zoekmachine. Zeker naar de toekomst gekeken zou Bing toch nog wel eens van meer belang kunnen zijn dan de meeste mensen op dit moment denken. Maar gelukkig zijn hun optimalisatie richtlijnen ongeveer dezelfde als die van Google.

Optimalisatie tips voor Bing:

Hieronder een lijstje van zaken die je beter kunt vermijden:

 • Lange pagina's: lange pagina's met veel inhoud zijn niet echt populair. Er wordt hier aangeraden om de content te splitsen in meerdere pagina's en deze gefocust te houden rond een bepaald onderwerp.
 • Lange video's: dit wordt ook gezien als veel content op dezelfde pagina. Uit gebruikerservaring weten we al langer dat video's beter een korte duur hebben. Hier zijn natuurlijk uitzonderingen maar de ideale lengte van een videootje ligt rond de 1min.
 • Content met lage kwaliteit: spreekt voor zich, hopen teksten op je website zetten vol met zoekwoorden is zo 2010.
 • Een goede combinatie tussen tekst en afbeeldingen. Dit is natuurlijk niet zo evident want wat is nu een goede combinatie? In ieder geval is het gebruiken van afbeeldingen is een must als je wilt scoren met content.
 • Ook Bing zegt dat spelling en grammatica een algoritmische factor is. Dit met duidelijke redenen om automatisch vertaalde content niet te belonen.
 • Geen gebruik maken Social Sharing opties. Het niet toevoegen van knoppen om de content te delen heeft voor Bing een negatief effect. Niet verwonderlijk omdat Bing de Sociale zoekmachine van de toekomst wilt worden"¦
 • Bing is ook geen liefhebber van duplicate content. Dat Google en Bing absoluut een halt willen toeroepen aan websites die veel duplicate content creëren is (volgens mij) 1 van de weinige zaken die niets met de gebruiker te maken heeft. Waarom? 1 van de grootste kosten van een zoekmachine is de opslag van informatie. Nu er een overflow is van informatie op het internet zijn zoekmachines er niet meer mee gediend om 100 dezelfde pagina's op te slaan als 1 URL ook voldoende is om de gebruiker te helpen.

Het zal nog wel een tijdje duren eer we gaan Bingen in plaats van Googlen maar toch is het belangrijk dat je je niet altijd maar op 1 grote partij blijft focussen"¦ (de spellingscorrectie functie van Word geeft aan dat Bingen een correct Nederlands woord is en Googlen niet, grappig J)
Bron: Search Engine Journal

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Leuk artikel Dominique.
  Je schrijft dat spelling en grammatica een algoritmische factor is.
  Ik zou een is verwijderen uit de volgende regel: "In ieder geval is het gebruiken van afbeeldingen is een must als je wilt scoren met content." 😉

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top