Google test met Gmail berichten in gewone zoekresultaten!

9 augustus, 2012

Google is een experiment gestart met het weergeven van Gmail-berichten in de zoekresultaten van Google. De gedachte is dat wanneer je zoekt binnen Google je niet alleen beperkt moet zijn tot het internet. Ook je bestaande mailbox kan een bron zijn:

Experiment maar daarom niet minder interessant!

Persoonlijk vind ik het een geweldige ontwikkeling. Ik hoop daarom ook dat dit experiment zeker een positief gevolg krijgt. Vraag is natuurlijk waar dit eindigt en ik kan me voorstellen dat er ook heel wat tegenstanders zullen zijn op het gebied van privacy ;-).
Maar zoals gezegd, ik vind het een goede ontwikkeling. Google heeft duidelijk een toekomstvisie voor wat betreft "de beste zoekmachine", zoals ook dit vandaag verschenen artikel duidelijk wordt.
Het is alleen nog wachten op de functie waarmee je met een simpele zoekopdracht je autosleutels kunt vinden...

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Ik zou geen reden kunnen bedenken waarom ik ooit mijn mails op Google zou willen delen. Bedenk je eens van de gevolgen wanneer een instelling fout staat of wanneer er vergeten wordt dat het op Google kan komen. Onze privacy wordt al genoeg aangetast.
    Kortom hou onze mail servers privé.

  2. Als je bedenkt hoeveel 'informatie' je eigen mailbox na een paar jaar bevat, is het wellicht wel handig.
    Doorgaans gebruik je een zoekmachine voor externe informatie terwijl je die informatie intern wellicht ook beschikbaar hebt...

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *