Google Search Console data nu ook beschikbaar in Google Data Studio

9 februari, 2017

Data-studio en Search console
Tot 2012 was het mogelijk om in Google Analytics tot op zoekwoordniveau te zien hoeveel bezoekers dit opleverde. Om privacyredenen werden alle zoekwoorden echter op één grote hoop gegooid. Deze zoekwoorden zie je nu terug als "not provided" (lees hier meer over not provided).
Een aantal jaar daarna liet Google het zoekverkeer (tot op zoekwoordniveau) weer terugkomen in Google Search Console (het vroegere Google Webmaster Tools). Deze week is bekendgemaakt dat er ook een koppeling komt met Google Data Studio, en dit brengt ongetwijfeld weer interessante mogelijkheden met zich mee.

Wat is Google Data Studio?

Wanneer je nog niet bekend bent met Google Data Studio, check dan de onderstaande video:

Google Search Console + Google Data Studio

Voorheen kon je al met een flink aantal databronnen aan de slag. Sinds deze week koppel je dus ook data uit Google Search Console, waardoor het mogelijk wordt om interessante rapporten te ontwikkelen op het gebied van organisch verkeer.
Het grote voordeel ten opzichte van de bestaande Search Console is namelijk dat je ook filters kunt toepassen. Dit biedt weer hele interessante mogelijkheden voor de rapportages. In de komende tijd zullen we hier intern ook mee aan de slag gaan, dus binnenkort kun je wat voorbeelden van ons verwachten!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Karel Geenen is de medeoprichter van KGOM. Sinds 2001 is Karel actief binnen de online marketing. In de eerste jaren als webwinkeleigenaar. Daarna is Karel zijn kennis gaan inzetten om andere bedrijven verder te helpen op online marketing gebied.

Inmiddels bestaat er naast KGOM, een online marketing agency en academy, ook A Digital You waarmee de werving en selectie van online marketeers wordt verzorgd.

Contact: LinkedIn | Twitter | Tel. 085 208 21 00 | E-mail

 1. hallo Karel,
  Dank weer voor het interessante artikel.
  Even een opmerking: bij het laden van deze pagina kreeg via mijn virusscanner -Eset-nod32, een popupmelding : Niet vertrouwd certificaat: het gaat om het certificaat van de server js.center.io
  En dan natuurlijk de vraag of ik de pagina wil blokkeren.
  Hartelijke groet,
  Eric

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *