Google komt weer met veel interessante nieuwe dingen

9 december, 2009

Gisteren tijdens het Campfire One evenement kondigde Google aan aantal nieuwe ontwikkelaar gerichte releases aan. Google houdt dit evenement een aantal keer per jaar.

Snellere apps: Aan Google Web Toolkit is een nieuwe tool toevoegd ‘Speed Tracer'.
Snellere applicaties voor een sneller web. Vraag jij je wel eens af wat er aan de hand is wanneer een website niet zo snel laadt of reageert als je zou wel? Speed Tracer is een Google Chrome toevoeging voor ontwikkelaars om deze problemen te identificeren.

Snellere ontwikkeling : Ook is aan Google Web Toolkit 2.0 toegevoegd UiBinder, een verklarend UI kader die sneller ontwerp mogelijk maakt en een duidelijkere scheiding tussen de presantie en applicatie logica.

Lees er meer over op http://googleblog.blogspot.com/2009/12/faster-apps-for-faster-web-introducing.html en leer er meer over op http://code.google.com/intl/nl/webtoolkit/

Buiten het evenement om kwam Google met nog meer nieuwe toevoegingen.

Google Groups joins Google Apps

Google Groups is wereldwijd een van de meest gebruikte toepassingen. Met de nieuwe toevoeging kunnen werknemers van een bedrijf discussiegroepen aanmaken voor hun teams, afdelingen en projecten. Werknemers kunnen deze groepen als mailinglijsten gebruiken, maar ze kunnen ook documenten delen, presentaties, agenda's, videos en websites. Ze kunnen hiermee ervoor kiezen communicatie direct in hun mailbox te ontvangen en alle informatie archiveren. Zonder bemiddeling van een IT-adminstrator. Ik maak zelf nog geen gebruik van Google Groups, maar volgens mij is dit een zegen voor IT-beheerders. Met deze nieuwe toepassingen kunnen gebruikers zelf groepen beheren zonder daarmee IT-beheerders te hoeven belasten.

Als je hier meer over wilt leren: http://googleenterprise.blogspot.com/2009/12/communication-and-collaboration-just.html

Google Living Stories.

Er wordt de laatste tijd meer dan genoeg gesproken over de toekomst van nieuws. Moeten uitgevers gaan betalen? Hoe vervangen ze verloren bronnen van inkomsten, zoals advertenties? En zelfs nog veel belangrijker, zal nieuws overleven in het digitale tijdperk? Google is op verkenning voor eventuele oplossingen en toepassingen. Het idee achter Google Living Stories is om te experimenteren met een andere indeling van berichtgeving online. Nieuws organisaties produceren een enorme hoeveelheid aan informatie van waarde, de toegang hiertoe moet zo groot mogelijk zijn als het online medium toestaat. Vaak wordt informatie veel herhaald met iedere keer een nieuw artikel over hetzelfde onderwerp. Living Stories probeert hiervoor een andere aanpak die toespeelt op unieke content. Ze brengen alles samen op een enkele pagina met een consistente URL. Ze voegen steeds nieuwe informatie aan het onderwerp toe en vragen dan je aandacht voor de nieuwe toevoegingen en veranderingen. Met een beknopte samenvatting van het hele verhaal en regelmatige updates bieden ze een online overzicht met diepte en context.

Komende maanden zal Living Stories verfijnd worden op basis van de feedback die Google krijgt. De organisatie wil graag opmerkingen over het Living Story format.

Lees er meer over : http://livingstories.googlelabs.com/

Kortom, wat mij betreft weer veel interessante dingen voor zowel ‘gewone gebruikers' als ontwikkelaars. 

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. "e achter Google Living Stories is om te experimenteren met een andere indeling van berichtgeving online"

    Ik vind het er nogal onoverzichtelijk uitzien moet ik zeggen!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *