Goeiemoogle zorgt voor 404 errors binnen Google webmaster central

9 januari, 2008

Het goeiemoggel virus is nu ook het Google webmaster central binnengeslopen. Toen ik vanmorgen mijn links ging checken in het webmaster central van Google zag ik dat Google 37 pagina's met een 404 error heeft gevonden binnen mijn website.

Zoiets kan natuurlijk altijd gebeuren, bijvoorbeeld als je een pagina hebt hernoemd en niet goed hebt geredirect. Maar 37 vond ik wel erg veel"¦

En wat ik toen zag, tja, kijk zelf maar eens naar de onderstaande video die ik van mijn webmaster central account heb gemaakt:

Ik ben er ondertussen ook uit hoe het komt dat dergelijke links in mijn Google webmaster central terecht zijn gekomen. Via Goeiemoogle.nl kun je namelijk websites vertalen naar goeiemoggel taal.

Er is dus iemand geweest die mijn website vertaald heeft en dat resultaat is toevallig gespiderd door Googlebot.

Zoals je ziet heeft het goeiemoggel virus nu dus ook effect op je zoekmachine optimalisatie. Veel 404 pagina's zijn namelijk een teken voor de zoekmachines dat je site niet helemaal in orde is.

Ik vraag me af of dat er nog meer webmasters zijn met dit goeiemoogle “probleem""¦

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Ik zag het inderdaad ook al voor mijn website in Webmaster Central. Gelukkig is het een hype en zal het niet vaker gebeuren. Feit is dat het wel vervelend is en optentieel invloed kan hebben.

    Wat hen jij gedaan? Zo gelaten of alle 404's geredirect?

  2. Bij mij zal de pagina geen foutmelding geven doordat mijn url's anders opgebouwd zijn. In een goeiemoggle taal blijft m'n sites indexbaar (puur toeval).

    En dubbele content levert het ook niet op, want ge-goeiemoogled ziet mijn site er qua content ook compleet anders uit 😉

    (ik zet hier maar geen voorbeeld neer, want voordat je het weet indexeert google dat ook nog ;))

  3. Ja, ik heb het programmaatje zelf ook aangeschaft, weet alleen niet hoe je met die pijltjes, tekst etc moet werken, moet ff de handleiding wss doorlezen.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top