Goed nieuws! Google Webmaster Tools laat voortaan exacte zoekopdrachten zien

Vorig jaar besloot Google nog om alle zoekopdrachten voortaan te versleutelen. Het resultaat was dat bijna alle zoekwoorden in Google Analytics het "not provided" label kregen. Paniek alom. Want hoe ging je nu nog bepalen welke zoekwoorden interessant zijn en welke inspanningen succes behaalde?

Vanaf dit jaar maakt Google dit weer iets inzichtelijker: Google Webmaster Tools laat voortaan exact zien welke zoekopdrachten voor kliks hebben gezorgd en wat de gemiddelde positie is. Hiermee stappen we uit het tijdperk van geaggregeerde, onnauwkeurige cijfers.
Hierdoor kunnen we als webmaster betere gegevens uit Webmaster Tools halen en daardoor betere beslissingen nemen. Een goede stap voorwaarts.
Lees hier het originele bericht op Webmaster Central Blog...

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. In het artikel op Webmaster Central Blog wordt aangegeven dat het aantal klikken en impressies voor je website voortaan niet meer worden afgerond. Dus dat er bijvoorbeeld wordt aangegeven dat er 55.098 klikken zijn geweest waar dit eerder werd afgerond naar 55.000. Verder is er niet veel aangepast toch? Of zie ik iets over het hoofd?

  2. Hoe blij moet je hiermee zijn dan? Weer een tool die alleen maar door Google gevuld kan worden. Het is een monopolie en dat is volgens mij verboden.....

  3. Ik heb wat tests gedaan met enkele keywords met volgens WMT een gem. positie van 1,0. Ik vind op deze keywords onze website niet eens in de top 100 van Google. Naar mijn idee kloppen deze statistieken dus niet.
    Iemand hier ook ervaring mee?

  4. Ik stel hetzelfde vast Erik. Mijn site is zo'n 6 weken geleden op mijn belangrijkste zoekwoord van bovenaan pagina 2 naar pagina 8 gezakt. In Google WMT krijg ik voor dat zoekwoord in de voorbije 3 weken als gemiddelde postie 15 terwijl het ongeveer 100 moet zijn. Als de data niet alleen onnauwkeurig maar compleet naast de realiteit zijn ben je er niets mee.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top