5 handige én makkelijke YouTube tools

9 september, 2013

YouTube is enorm. Het videoplatform heeft meer dan 1 miljard unieke bezoekers per maand en er wordt tegenwoordig 100 uur aan video per minuut geüpload. Logisch dat er veel verschillende tools worden ontwikkeld. In dit artikel vind je 5 tools met een aantal handige features!

#1 – Turn off the lights

Turn off the lights
Deze Chrome extensie zorgt ervoor dat alles rondom de video wordt “gedimd”. Zodat je je helemaal kunt focussen op de video en niet wordt afgeleid door de rest van de pagina.
Deze functie was al beschikbaar bij een aantal video’s op YouTube, maar met deze app wordt het beschikbaar voor iedere YouTube video.
Gebruik je Firefox? Dan kun je de Turn Off the Lights add-on installeren:
Lights off Firefox add-on

#2 – iDesktop.tv

Wat iDesktop.tv bijzonder maakt, is dat je naast het browsen door YouTube video’s, de video’s ook kunt downloaden en opslaan op je computer, in HD! Je kunt zelfs kiezen uit verschillende soorten bestanden zoals (o.a.) AVI, MP4, MOV en WMA.
iDesktop
Er zijn verschillende soorten accounts beschikbaar. De gratis versie is daardoor wel gelimiteerd tot bv. maximaal 3 downloads per dag. Andere features zijn het maken van afspeellijsten, customizen van players en het bekijken van meerdere video’s tegelijkertijd.

#3 – TubeChop

TubeChop
De tool TubeChop geeft je de mogelijkheid om Youtube video’s op te knippen en direct te delen met je netwerk. Ideaal om langere video’s op te delen, zoals video’s van een presentatie of webinar. Denk bijvoorbeeld aan onze Answers On Air uitzendingen, waarin meerdere vragen worden beantwoord. Die zouden we met deze tool kunnen opknippen.
TubeChop2
Onderstaande video is gemaakt via TubeChop, Karel beantwoord hierin een vraag over de Google Penguin update.

#4 – Add Captions

YouTube captions
Deze tool is van YouTube zelf en erg handig, zowel voor gebruikers als voor SEO. Met ondertitels wordt je publiek namelijk enorm vergroot. Je kunt ondertiteling kiezen in je eigen taal en / of meelezen met het transcript onder de video. Uiteraard ook ideaal voor slechthorende kijkers. Met deze video werd de tool (een tijd terug) geïntroduceerd:

#5 – YouTube TestTube

TestTube
TestTube is het laboratorium van YouTube waar ontwikkelaars bezig zijn met het testen van nieuwe functies. Je kunt hier alvast gebruik maken van een aantal nieuwe projecten en YouTube vervolgens voorzien van feedback. Altijd leuk toch ;-)?
Heb ik een handige of leuke tool gemist? Laat het dan weten in de comments!

Ben jij een showroom- of winkeleigenaar?

Speciaal voor jou heb ik een e-book geschreven met online marketing tips om meer klanten naar jouw showroom of winkel te krijgen. Deze bied ik je gratis als download aan!

Karel Geenen is de medeoprichter van KGOM. Sinds 2001 is Karel actief binnen de online marketing. In de eerste jaren als webwinkeleigenaar. Daarna is Karel zijn kennis gaan inzetten om andere bedrijven verder te helpen op online marketing gebied.

Inmiddels bestaat er naast KGOM, een online marketing agency en academy, ook A Digital You waarmee de werving en selectie van online marketeers wordt verzorgd.

Contact: LinkedIn | Twitter | Tel. 085 208 21 00 | E-mail

 1. Handige tip ook als je iets van YouTube wil downloaden, zonder daarvoor software of een add-on te installeren:
  In de adresbalk van het filmpje of de clip die je wil downloaden, plaats je je cursor ACHTER http://www.
  Dan typ je gewoon ss VOOR YouTube.com/xxxxx
  En dan druk je op enter.
  Hier kan je downloaden in verschillende formaten.
  Je kan me bedanken door mijn pagina op Facebook te liken. 😉
  http://Www.facebook.com/sitopedro

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *