Twitter Analytics tips: wat je kunt leren van je volgers

8 september, 2014

Eindelijk inzicht in je volgers op Twitter

Wil je nu eindelijk eens weten welke mensen je bereikt met je tweets? En waar zij vandaan komen? Dan kan je nu je hart ophalen met de nieuwe tool van Twitter: analytics.twitter.com. Met deze tool, niet geheel toevallig gelanceerd vlak voordat adverteren op Twitter mogelijk is geworden, kan je zien wat het resultaat is van jouw verzonden berichten, maar ook wie jouw volgers zijn.
In juli werd de analysetool al bij een select groepje getest, maar nu kan iedereen het gebruiken. In een dashboard houdt Twitter jouw prestaties bij, zoals het aantal weergaven en retweets. Handig om te weten of jouw tweets aanslaan bij jouw volgers.
Twitter Analytics - Aantal volgers

Opvallend is 29 juli 2012, de dag waarop de website van Checklist Webwinkel online ging.

Wie zijn jouw volgers?

Op deze vraag krijg je nu ook antwoord. Helaas geen e-mailadressen en directe contactgegevens, maar wel zeer interessante informatie. Zo kan je zien waar je volgers wonen, wat hun interesses zijn en welke andere accounts op Twitter zij nog meer volgen. Ga daarvoor naar het tabblad "Volgers" bovenin de pagina. Allereerst toont Twitter het verloop van het aantal volgers, zoals je ook kunt zien in de afbeelding hierboven.

Uw volgers volgen ook

Als je verder naar beneden scrollt komt de echt interessante informatie in beeld. Zoals de optie "Uw volgers volgen ook". In één oogopslag zie je wie je "Twitterconcurrenten" zijn. Maar denk ook in kansen, met welke kanalen kan je samenwerken om een nog grotere doelgroep te bereiken.
Twitter Analytics - uw volgers volgen ook

Wat vinden mijn volgers interessant?

Ook krijg je een overzicht van interesses die jouw volgers hebben. Bekijk dit lijstje kritisch en beoordeel of het aansluit op jouw berichten? Wellicht is dit een gratis tip om andere tweets de wereld in te sturen.
 
Twitter Analytics - interesses volgers

Aan de slag

Let op: wil je weten hoe goed jouw tweets het doen, registreer je dan zo snel mogelijk op analytics.twitter.com. De tool verwerkt geen berichten voor registratie. Wel zijn de cijfers van het aantal volgers direct bijgewerkt sinds de oprichting van je account.
Gebruik jij Twitter analytics al?
 

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Dat ik het niet eerder wist! Dank voor de tip, ben er meteen mee aan de slag gegaan en blij verrast dat daadwerkelijk mijn doelgroep mij volgt op @raultiru.
    'Uw volgers volgen ook 'kun je mooi combineren met inzichten van http://www.similarweb.com/ waar je 'also visited websites' kunt zien. Mooie inzichten van wat je doelgroep doet rondom jouw website.
    Dank je Auke en Karel!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *