Opgelet: Voorkom gigantische boetes bij het versturen van je nieuwsbrief!

8 november, 2011

De kop boven dit artikel trekt als het goed is je aandacht. Mooi, want ik heb iets belangrijks te vertellen. Misschien had je het al wel ergens gelezen, maar vorige week heeft de OPTA (telecommunicatie autoriteit) een boete uitgedeeld van 600.000 euro.
Waarom? Omdat de beklaagde mails had verstuurd naar e-mailadressen die op een verkeerde manier waren verkregen. Voor de precieze details, lees het bericht van internetrecht expert Arnoud Engelfriet.

Verstuur je regelmatig nieuwsbrieven? Pas dan op!

Hoewel het hier uiteindelijk om ruim 400 miljoen berichten ging kunnen we hier wel een belangrijke les uit trekken. Namelijk dat we ervoor moeten zorgen dat onze mailadressen op een legale manier zijn verzameld, en we ook daadwerkelijk naar deze personen mogen mailen.

Gratis informatiewebinar: Vrijdag 18 november 2011

Zowel Arnoud Engelfriet en ondergetekende zijn van mening dat iedere online ondernemer moet weten hoe het verzamelen van e-mailadressen in de praktijk moet werken.
Vandaar dat wij geheel kosteloos een webinar organiseren op vrijdag 18 november 2011 om 15.00 uur.
Klik hier voor meer informatie en aanmelden!
Nogmaals, het betreft een gratis webinar zonder commercieel karakter. Een uurtje informatieslurpen van een internetrecht-expert (Arnoud Engelfriet) die ons precies kan vertellen wat wel en niet mag. Zorg dat je erbij bent!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Wanneer en zolang er z.g adressen- handbooks worden uitgegeven van een doelgroep bijv. trasnportbedrijven of kippenfarms, en je gebruikt de daarin vermelde @mailadressen om iets aan te bieden mét je naam -vermelding.Daar kan toch niets mis me zijn ?

  2. @Regina
    Dat is geheel afhankelijk van de software die je gebruikt om die mail te versturen.
    De meeste emailplatforms hebben in ieder geval een standaard unsubscribe functie. Vanaf welk platform verstuur je de e-mail?

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *