Google Offers vs Groupon

8 juni, 2011

Google heeft vorig jaar geprobeerd om de kortingenwebsite Groupon voor 6 miljard te kopen, maar werd afgewezen. Google hoopt nu Groupon te gaan verslaan met hun eigen kortingenkiller 'Google Offers'.

Google Offers

Google belooft op zijn landingspagina kortingen van 50% of meer bij al je favoriete plaatsen. Momenteel zijn ze hier nog mee aan het testen en zijn de 'offers' alleen nog maar beschikbaar in 6 Amerikaanse steden.

Hoe werkt het?

Gebruikers ontvangen een e-mail met de lokale deal van de dag. Dan hebben ze de mogelijkheid om in te gaan op deze korting binnen een vooropgestelde tijd. Als er dan genoeg mensen zijn die op deze korting zijn ingegaan dan wordt de deal actief.
Google betaalt dan 80% van het ontvangen bedrag uit 3 dagen na de start van de deal . De overige 20% houden ze bij voor het uitbetalen van terugbetalingen en de rest wordt dan na 60 dagen uitbetaald.

Wat verdient Google?

Google Offers zit natuurlijk verbonden aan een aantal andere producten van Google. Zo zal het mogelijk zijn om voor deze 'offers' te gaan betalen met de Google Wallet. Zij zeggen wel geen kosten aan te rekenen voor de Wallet applicatie maar zij zullen een stukje nemen van de kortingsbonnen die mensen kopen. Verder zal er ook een koppeling gemaakt worden met Google Places.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *