Download 5 social media templates voor optimale afbeeldingen!

8 juli, 2013

Het op orde hebben van je social media accounts is een hoop werk, zeker met de (vele!) updates en veranderingen die telkens weer zorgen voor nieuwe afmetingen en eisen m.b.t. de afbeeldingen.
Om het jullie makkelijk te maken en een handje te helpen hebben we vandaag 5 Photoshop templates (.psd) voor jullie! Met deze files maak je gemakkelijk nieuwe omslagen aan de hand van de laatste eisen ;-).

De templates bevatten hulplijnen (blauw) zodat je de juiste afmetingen aan kunt houden. Wanneer je de afbeelding af hebt sla je hem op als .png voor een optimale kwaliteit. De blauwe hulplijnen zullen dan niet zichtbaar zijn op de afbeelding.

#1 Twitter header

UPDATE 13/8/2014:

Download hier de nieuwe header voor jouw Twitter profiel!

 
Op Twitter is het mogelijk om een eigen achtergrond te uploaden. Ideaal om een eigen draai te geven aan de profielpagina. En om info die je niet in de bio kwijt kan – of thuis hoort.. 😉 – te communiceren. Dit is bijvoorbeeld onze Twitter achtergrond:
vb twitter achtergrond KG.nl
Op deze manier is in één opslag duidelijk wie er met het profiel tweets versturen (^KG en ^LS), waar je terecht kunt voor meer informatie en waar we nog meer te vinden zijn (links naar social media) . Daarnaast is het slim om de belangrijkste diensten te promoten. Zoals je kunt zien hebben wij er (o.a.) voor gekozen om de cursussen en onze nieuwsbrief erbij zetten.
De template voor de Twitterachtergrond ziet er als volgt uit:
Twitter achtergrond template - KG.nl
Waarbij jouw content links en rechts van het grijze vlak komt te staan (binnen de blauwe lijnen), het vlak is namelijk de timeline en profielbalk aan de linkerkant.
Download de Twitter template hier.
Tip: Let bij het uploaden van de achtergrond op de instellingen! Selecteer “midden” bij achtergrondpositie:
Twitter achtergrond instellingen

#2 YouTube bannerafbeelding

YouTube is niet alleen te bezoeken via desktop en mobiel er is ook een YouTube app voor de televisie. Dit betekent dat jouw kanaal ook via de tv te bekijken is. Om ervoor te zorgen dat het er dan ook allemaal netjes uitziet op iedere resolutie, hebben we ook hiervoor een template. De verdeling laat duidelijk zien welk deel van jouw afbeelding op welk medium zichtbaar is.
kg-youtube-2560x1440
Download de YouTube template hier.
(Wij gaan zelf ook nog aan de slag met onze banner afbeelding ;-))

#3 Facebook omslag template

Facebook staat bol van de updates en dat maakt het soms lastig om de fanpage optimaal in te richten. Zo is het nu weer wél mogelijk om een call-to-action op te nemen in de omslagfoto, dus tijd om daar gebruik van te maken! Wij hebben op het moment de volgende omslagfoto, waarin we oproepen om in te schrijven voor onze nieuwsbrief via de speciale nieuwsbrief tab.
Facebook omslag vb KG.nl
Tip: maak een aantal verschillende omslagfoto’s en wissel die bijvoorbeeld een keer in de maand. Op die manier kun je de aandacht vragen voor verschillende events, downloads of acties.
De template ziet er als volgt uit:
Facebook omslag template - KG.nl
Zoals je ziet hebben we aangegeven waar de profielfoto komt te staan, dit geeft je de mogelijkheid om een leuke combinatie te bedenken!
Download hier de Facebook omslagfoto template.

#4 Google+ omslagfoto

De omslagfoto op Google+ is onlangs weer veranderd! Het is belangrijk dat je de minimale afmetingen aanhoudt. De template is als volgt:
Google+ omslagfoto template - KG.nl
 
Deze is eigenlijk het makkelijkste van allemaal, zorg er gewoon voor dat je de juiste afmeting hebt!
Download hier de Google+ omslagfoto template.

#5 LinkedIn banners

Op de LinkedIn bedrijfspagina kun je gebruik maken van meerdere afbeeldingen om jouw pagina aantrekkelijker te maken. Naast de standaardafbeelding op de profielpagina is het mogelijk om een drietal banners toe te voegen aan de producten pagina. Hierbij kun je links toevoegen waarnaar wordt verwezen zodra bezoekers op de afbeelding klikken. Via de pijltjes kunnen bezoekers de verschillende afbeeldingen bekijken.
LinkedIn producten banners vb KG.nl
Net zoals het maken van de afbeelding voor Google+ is ook deze banner niet heel erg moeilijk, zolang je zorgt voor de juiste afmetingen!
LinkdIn omslag template - KG.nl
Download hier de LinkedIn banner template.

Alles in één download

Wil je alle templates in één keer downloaden? Dat kan hier, ik heb alle templates verzameld in één .zip bestand.
Deel dit artikel via onderstaande social media buttons ;-)!

Ben jij een showroom- of winkeleigenaar?

Speciaal voor jou heb ik een e-book geschreven met online marketing tips om meer klanten naar jouw showroom of winkel te krijgen. Deze bied ik je gratis als download aan!

Karel Geenen is de medeoprichter van KGOM. Sinds 2001 is Karel actief binnen de online marketing. In de eerste jaren als webwinkeleigenaar. Daarna is Karel zijn kennis gaan inzetten om andere bedrijven verder te helpen op online marketing gebied.

Inmiddels bestaat er naast KGOM, een online marketing agency en academy, ook A Digital You waarmee de werving en selectie van online marketeers wordt verzorgd.

Contact: LinkedIn | Twitter | Tel. 085 208 21 00 | E-mail

  1. Dank voor je reactie Pieter! De losse templates zijn ook als .PSD te downloaden, maar denk dat het ondertussen – gezien je andere reactie 😉 – al is gelukt?

 1. Dankjewel, erg handig! Dacht alleen zelf dat het niet handig was (als je foto’s gebruikt in de Facebookbanner) om deze als .PNG op te slaan. Of is dit een Facebook dingetje..?

 2. Pieter Bezuijen heeft gelijk. RAR is niet een algemeen bestandformaat. Maak dan gewoon een ZIP bestandje. Net zoveel moeite, veel meer gemak.
  Je schrijft iets voor “beginners” dus die zullen over het algemeen moeite hebben met een ander soort bestand. Klantvriendelijk/meedenken heet dat.
  Verder wel handig die verzameling bestandjes.

  1. Hoi Jarno,
   Het YouTube kanaal is inderdaad gekoppeld aan je G+ pagina, maar men kan jouw kanaal nog steeds bezoeken via YouTube.com, de verschillende mobiele apps en op tv. Daarvoor gelden de formaten die in de template te zien zijn.
   Groet,
   Lianne

 3. Ik wil graag mijn logo + bedrijfsnaam als bannerafbeelding plaatsen op Youtube, maar dat wil maar niet lukken.
  Reeds heeft mijn logo-bouwer het formaat al 2x aangepast, maar toch komt het niet goed in beeld op mijn desktop, ik zie alleen de bovenkant van mijn logo.
  De eerste keer zijn de maten 2560 x 1440 aangehouden. De tweede keer dacht ik dat ik met de ‘veilige ruimte’ wel goed zou zitten (1546 X 423 pixels), maar helaas.
  Want wanneer ik deze wil uploaden, die van 1546 x 423 pixels geeft Youtube aan “De foto die u heeft geüpload is te klein! De foto moet ten minste 2048 pixels breed en 1152 pixels hoog zijn”.
  Kortom, welke maten moeten nu worden aangehouden, zodat Youtube niet gaat ‘zeuren’ en zodat ik ook mijn logo + bedrijfsnaam te zien krijg.
  Kunt u mij hierbij helpen, want ik weet het echt niet meer.
  Alvast bedankt voor uw reactie en hulp hierbij!
  Mvgr Klaziena

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *